Anahtar Kelimeler:

BAHAR HAVASI KENDİNİ GÖSTERECEK

BAHAR HAVASI KENDİNİ GÖSTERECEK

 BAHAR HAVASI…

Meteoroloji`den sevindirici haber geldi. Bahar havası kendini bugünden itibaren hissettirecek. Hava sıcaklığının, ülke genelinde 6 ila 8 derece artması bekleniyor.

HAVA DURUMU BİLGİSİ

Yapılan son değerlendirmelere göre soğuk havanın Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun güneydoğusu (Van, Bitlis, Şırnak, Hakkari) ile Sivas, Siirt, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde etkili olduktan sonra ülkemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının batı bölgelerde, pazar gününden itibaren gelecek hafta ortasına kadar ülkemiz genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) artacağı tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU NASIL?

Güneşlenme ve hava sıcaklığındaki hissedilir derecedeki artış nedeniyle kuzey, iç ve doğu bölgeler ile ülkemizin yüksek kesimlerinde beklenen kar erimelerine ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu`nun doğusunda eğimin fazla olduğu, güney bakılı kesimlerde muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte. İç Anadolu az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesinin görüleceği bekleniyor. 



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı