Anahtar Kelimeler:

Sivas Davasına Tepki

Sivas Davasına Tepki

 Eşitlik ve Demokrasi Partisi Kırıkkale İl Başkanı Hanifi Sakallı, Sivas davsı ile ilgili açıklamada bulundu ve davada yaşanan son süreç konusunda tepkisini dile getirdi

Açıklama Yaptı

Sakallı açıklamasında şunları söyledi: “Sivas katliamı, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Dava, zaman aşımına uğratılamaz. Ülkemizde gerek toplumsal barışın sağlanması, gerekse hukukun üstünlüğü ve hukuk güvenliğinin gereği için, bu talihsiz zaman aşımı kararının Yargıtay’dan döneceği umudunu korumak istiyoruz.Ayrıca, suçun işlendiği tarih ve Sivas Davası açıldığından bu yana görev yapan, katliam sanıklarını yakalamayan, mahkeme huzuruna çıkarmayan, davanın zamanaşımı noktasına getirilmesine sebep olan tüm kamu görevlileri de suçludur.

Tepki Gösterdi

Tüm kolluk görevlileri, onları denetlemekle sorumlu emniyet amirleri ve müdürleri, valiler, İçişleri Bakanlarının tümünün siyasi ve hukuki sorumluluğu vardır. Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak görevlerini ihmal eden bu sorumlu ve şüphelilerin de en az davanın kendisi kadar takipçisiyiz. Sivas yangını sönmedi. Yangını söndürmek için savcıları göreve çağırıyoruz.” 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli