Anahtar Kelimeler:

SİVİLLERE ASKERİ LOJMAN

SİVİLLERE ASKERİ LOJMAN

Kırıkkale Jandarma Komutanlığı, boş olan lojmanlarını sivil memurlara tahsis edecek.

YENİ KANUN
Açılan lojmanlara çok sayıda memur ikamet etmek için müracaat ederken, şartname karşılığı evlerde oturacak memurlar, yeni yapılanmayı olumlu karşıladı. Halen jandarmanın Yahşihan İlçesi’nde 2, merkezde 4 lojmanı boş bulunuyor. Bazı lojmanların boş kalmasının sebebinin ise, lojmanların şehre uzak olması ve askeri personelin çocukların merkezde okutmak istemesi olarak gösteriyor. Yeni kanun çerçevesinde Kırıkkale’nin Irmak beldesi Jandarma Lojmanlarında siviller ikamet etmeye başladı.

SİVİLLERE AÇTI
Kamu Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde İl Jandarma Alay Komutanlığı, şehirde bulunan Valilik, İl Sağlık, Emniyet, İl Özel İdare, İl Milli Eğitim, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlükleri ile diğer kurumlara alt yazı ile boş olan lojmanlarına kamuda çalışan sivil memurların oturabileceğini bildirdi. Yazının kurumlara ulaşması üzerine çok sayıda memur lojmanda oturmak için müracaat etti.

AÇILIM
Müracaat eden memurları değerlendirmeye alan jandarma, belli şartlar çerçevesinde lojmanları sivillere açtı. Şartnamede şehir merkezinde ikamet eden veya şehir dışından Kırıkkale’ye tayini çıkan bir rütbeli asker, lojmanda ikamet etmek istersen sivil memurlar verilen sürede lojmanı boşlatma şartı ile veriliyor. Askeri lojmanın sivillere açılmasını olumlu karşılayan memurlar, bu açılımın kendilerini mutlu ettiklerini ifade ettiler.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı