Anahtar Kelimeler:

Muhasebe Haftasına Kutlama

 Muhasebe Haftasına Kutlama

 Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Şuayip Ekinci, 1 Mart Muhasebeciler haftası nedeniyle, Vali Hakan Yusuf Güner’i makamında ziyaret etti. Yeni Türk Ticaret Kanununu yakından takip ettiklerini belirten Ekinci, önemli bir görev yaptıklarını söyledi.

Muhasebeciler Günü

1 Mart Muhasebeciler haftası nedeniyle, Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Şuayip Ekinci ve yönetim kurulu üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk koydu. Daha sonra Vali Güner’i ziyaret eden heyet burada yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Global dünyada gelişen finansal aktiviteleri yakından takip ettiklerini ve kendilerini de buna göre hazırladıklarını belirten Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Şuayip Ekinci, “Küresel Dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler muhasebe, finansal raporlama, denetim gibi konuların önemini her geçen gün arttırmıştır.

Yeni Baştan Yapıldı

Sağlıklı ve Güvenilir finansal raporlama, sağlıklı bir ekonominin temel taşlarından biri haline gelmiştir. Bunların bir yansıması olarak Ülkemizde ticari hayat 01.Temmuz 2012 tarihi itibari ile uygulanmaya başlanacak yeni Türk Ticaret Kanunu ile yeni baştan dizayn edilmiştir. Bu düzenleme ülkemiz ticari hayatı, finansal raporlama ve denetim sistemi için önemli bir değişim sürecinin başlangıcını oluşturacaktır. Her yeni düzenlemede olduğu gibi Yeni Türk Ticaret Kanunu’yla getirilen yeniliklere ve değişikliklere karşı da bir direnç gözlemlemekteyiz” dedi.

Yeni Dönem Açıklaması

Türkiye’yi küresel dünyada iyi bir yere getirmek için çalışacaklarını belirten Ekinci, “Tüm Kurum ve kuruluşlar ile ilgili tarafların bu düzenlemenin arkasında kararlılıkla durması gerekmektedir. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile Uluslararası uygulamanın, ülkemizde de uygulanmasının yolu açılmıştır. Uluslararası finansal raporları standartlarının ve uluslar arası denetim standartlarının ülkemizde de uygulanması hem şirketlerimizin, hem de ulusal göstergelerimizin güvenilirliliğini arttırarak, uluslar arası yeknesaklığı sağlayacak, Türkiye’yi küresel dünya ile daha da yakınlaştıracaktır. Kırıkkale SMMM Odası olarak bu yeni döneme ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla dayanışma içerisinde birlikte hareket ederek girmek istiyoruz” diye konuştu.

Hafta İçin Kutlama

Mali müşavirlerin her zaman hazır olduğunu ve yeni çalışmalarda yer alacağını belirten Ekinci, “Kırıkkale SMMM Odası camiası olarak Yeni Türk Ticaret Kanunu’ndan beklentilerin hayata geçebilmesi için bu süreci çok önemsedik ve gereği gibi hazırlandık Meslek mensuplarımızın Yeni Türk Ticaret Kanunun gereklerini yerine getirecek bilgi ve deneyime sahiptir ve bu sürece hazırdır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler 2012 yılında muhasebe haftasını, mesleki faaliyet ve sosyal etkinliklerin yanı sıra yoğun bir eğitim faaliyeti içerisinde geçirmektedir. ayrıca 2012 yılı mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler için haksız rekabet mücadele yılı olarak ilan edilmiş olup oda olarak bu doğrultuda çalışmalarımız devam etmektedir. Muhasebe haftasının tüm meslek mensuplarımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu