Anahtar Kelimeler:

KETEM'den Çağrı

KETEM

 İnsanların korkulu rüyası olan ve kimsenin tedaviye dahi yaklaşmadığı kanser, günümüzde büyük önem taşıyor. Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Öncel, hastane bünyesindeki KETEM ile ilgili açıklamada bulundu

 

Ketem Çalışmaları

Bu konuda Devlet Hastanesinde bulunan Kanser erken teşhis, tarama ve eğitim merkezi (KETEM) hizmetini sürdürüyor. Ancak insanlar korktuğu için bu taramayı dahi yaptırmadıkları ifade ediliyor. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi açıldığı günden bu yana yaklaşık olarak 21 bin kişiyi muayene etti. Bu konuda halkın kanser konusunda bilgilendirilmesi ve erken tanıyla hastalıkların erken evrede yakalanması ve ölümlerin azaltılması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında, Kırıkkale Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren KETEM’de, 2008 yılında 9 bin 213, 2009 yılında 4 bin 309, 2010 yılında ise 3 bin 264, 2011 yılında ise 4 bin 527 hastanın muayenesi gerçekleştirildi.

 

Teşhis Ve Tarama

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) 2011 yılı içerisinde sigara bıraktırma polikliniği il genelinden sigarayı bırakmak ve kanser ile mücadele etmek için gelen vatandaşların akınına uğruyor. Sağlık Bakanlığı`nın sigara tiryakilerine yönelik başlattığı sigara bıraktırma poliklinikleri, çeşitli nedenlerle bu kötü alışkanlıklarını bırakmak isteyip ancak psikolojik ve maddi yetersizlik nedeniyle bırakamayan kullanıcılara umut kapısı haline geldi.

 

Öncel Bilgi Verdi

Her insanın bilinçaltında bir kanser korkusu olduğunu söyleyen Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Öncel, Sağlık Bakanlığı`nın başlattığı sigara bıraktırma programı çerçevesinde KETEM`e sigaradan kurtulmak isteyen vatandaşların yoğun bir şekilde tedavi için müracaat ettiğini söyledi. KETEM hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Başhekim Öncel, “Vatandaşlarımızdan isteğimiz tedavi yöntemiyle sigarayı bırakmalarının yanı sıra öncelikle beyinlerinde sigarayı bırakmaları ve buna inanmaları gerekir” dedi.

 

Buraya Gelin

Öncel, “Halkımızın bu konudaki yoğun ilgisi sigaranın zararlarına inanmış olmaları ve bundan kurtulmak istemelerini göstermektedir. KETEM olarak bizim de bu konudaki amacımız ilimizde dumansız hava sahamızı genişletmek ve sigarayı bırakmak isteyen her kişiye yardımcı olmaktır. Unutulmamalıdır ki sigara kullanan bir kişi başta kendine, ailesine ve çevresine büyük zarar veriyor. Bu yüzden bütün tiryakilerimizi KETEM`e davet ediyoruz” dedi. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli