Anahtar Kelimeler:

Mantar Yetiştiriciliği Artıyor

Mantar Yetiştiriciliği Artıyor

   Kırıkkale`nin Bahşili Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün iş birliği ile hazırlanan mantarcılık projesi hayata geçirildi.

Mantar Yetiştiriciliği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Selçuk Silsüpür yaptığı açıklamada, ilçe merkezindeki Hüseyin Onbaşı Mahallesi`nde Hasan Öktem (32) adlı vatandaşa parasal destek sağlanarak mantar yetiştiriciliği projesinin hayata geçirilmeye başlandığını söyleyerek, Öktem`in yeni üretime geçtiği 1,5 ton mantar dikimini gerçekleştirdiği mekanı gezerek incelemelerde bulundu. Silsüpür, bu proje ile istihdam, çiftçinin gelirini artırma ve yaşam kalitesinin yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Gelir Elde Ediliyor

Silsüpür, "Hasan Öktem isimli çiftçimiz 60 metrekarelik bir kapalı alanda yapacağı mantarcılıkla yıllık 2,5 ton mantar üretecek. 4 yılda 10 ton mantar üretmeyi planlıyoruz. Dört yıllık gider toplamı 8 bin TL, 4 yıllık gelir ise 35 bin TL civarında olacak. Çok karlı bir proje olduğunu söyleyebiliriz. başarılı olduğumuzda, bölgede mantarcılıkla uğraşan birçok örnek işletme kurulacak" dedi. 

Bilgi Verildi

Öktem de, ailesini geçindirmek için böyle bir işe ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Mantar yetiştirmek için kapalı yerde çift soba ile sıcak hava sirkülasyonunu sağlamak amaçlı sobalar ve fanlar kurdum. Şimdiden büyük marketlerle pazarlama işlerine başladım bile, İnşallah başaracağım" diye konuştu.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli