Anahtar Kelimeler:

Sendikadan Açıklama

Sendikadan Açıklama

 Eğitim Bir Sen şube başkanı Oktay Sümer yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında “2011-2012 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi, eğitimin kök sorunlarının çözümüne yönelik kalıcı adımların atılmaması nedeniyle, birçok sorunla birlikte başlamış bulunmaktadır” dedi

 

Açıklamada Bulundu

İkinci dönemle ilgili açıklama yapan Sümer, “Sivil bir eğitim sistemi; düşünen, araştıran, soran, sorgulayan özgür bireylerin yetiştirilmesi için eğitim alanında pek çok adımın atılması gerekmektedir. Andımız dahil, eğitimdeki vesayetin bütün izleri silinmeli, düşüncelerine paralel bir şekilde öğrencilerin kılık kıyafetleri de sivilleşmeli, üniformalı eğitime son verilmeli, demokratik eğitim hakkının önündeki karma ve kesintisiz zorunlu eğitim dayatması kaldırılmalı, sorunlara kalıcı çözüm bulmak için paydaşların önerileri dikkate alınmalıdır” dedi. Sümer, konuyla ilgili açıklamasında, mevcut sorunlara ilişkin çözümlerde bulunulmasını istedi ve bunu il idarecileri ile yeni milli eğitim müdürüne iletti.

 

Sorun Üretilmemeli

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, eğitimin paydaşlarının görüşlerine başvurmadan yaptığı düzenlemeler en fazla tartışılan ve mağduriyet üreten düzenlemeler olmuştur. Bütün paydaşların mevcut hafızalarının sürece dahil edildiği çözümlerin kapsayıcılığı ve kalıcılığı herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Bakanlığın, demokratik yönetim anlayışının gereği olarak eğitimin paydaşlarının görüşüne başvurarak ortak aklı bulması en çok kendi işini kolaylaştıracaktır. Eğitimin ve eğitim çalışanlarının her dönem devreden sorunları bulunmaktadır. Yeni dönemde eski sorunlar çözüme kavuşturulmalı, yeni sorunlar üretilmemelidir” dedi. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli