Anahtar Kelimeler:

Terminal Dolmuşuna Taşlı Saldırı!

Terminal Dolmuşuna Taşlı Saldırı!

Terminal hattı ile Kampus hattında çalışan minibüsler arasında yaşanan gerginlik dün farklı bir boyuta taşındı…

 

 

Aracı Taşladılar

Terminal hattında çalışan bir minibüse dün akşam saat 20:00 sularında saldırı oldu. Terminal Durağı Başkanı Sahir Aydın’a ait minibüs Nokta mevkiinde kar maskeli kişiler tarafından taşlandı. İddiaya göre taşlayanlar Kampus hattı minibüsçüleri tarafından ya yapıldı ya da yaptırıldı. Terminal hattı ve Kampus hattı arasında bir süredir yolcu taşımacılığı yüzünden gerginlik yaşandığı biliniyordu.

 

Ceylan: Yolcu Alamazlar

Minibüse saldırı olayı tepki çekerken, Minibüsçüler Odası Başkanı Güven Ceylan yaşanan duruma tepki gösterdi. Ceylan, “Kampus hattında çalışanlar kanun gereği şehir içinde yolcu alamazlar. Duraktan durağa yolcu taşıyabilirler. B4 belgesi ile şehir içinde yomlu almak yasak. Bu hatta çalışanlar ilçeden merkeze ve merkezden ilçeye taşımacılık yapıyorlar. Yani duraktan durağa yolcu taşıyabilirler” dedi.

 

Güvenlik Endişesi

Ancak kampus hattı minibüslerinin şehir içinde durak haricinde yolcu indirip-bindirdikleri için gerginlik yaşandığı vurgulandı. Terminal hattındaki minibüsçülerin doğal olarak bu duruma tepki gösterdiği kaydedildi. Ceylan, “Bu güzergahta belirttiğim sebeplerden ötürü güvenlik yok. Esnafımız hem sıkıntı yaşıyor ve hem de can güvenliği tehlikesi ile karşı karşıya. Emniyet’in bu hatta önlem almasını istiyoruz. Güvenlik tedbirleri artırılmalı” dedi.

 

Mehmet Demir’e Tepki

Saldırıya uğrayan arkadaşlarına destek olan minibüsçüler yaşanan olay tepki gösterirken, ilginç bir detaya dikkat çekiler ve bundan ötürü AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir’e de tepki gösterdiler. Minibüsçüler, “Bu güzergahta aracı olanlar nüfuzlu olduğu için AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir’i devreye koyarak, bunlara ceza yazan zabıtaya baskı yaptırıyorlar. Zabıta ceza yazıyor ama Demir baskı yaptığı için uygulamanın yaptırımı olmuyor” dediler. Minibüsçüler Mehmet Demir’e de olaydan ötürü tepki gösterdiler. Gerginlik devam ediyor.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı