Anahtar Kelimeler:

Hayvancılık Desteği

Hayvancılık Desteği

(SYDV) destekleri ve yüzde sıfır faizli verilen kredilerin bölgede büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın artmasına imkan sağladığını söyledi.

 

Çalışmaları Anlattı

(SYDV) destekleri ve yüzde sıfır faizli verilen kredilerin bölgede büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın artmasına imkan sağladığını söyledi. Öcal, yaptığı açıklamada, Balışeyh`te büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığı bu yıl hissedilir sayıda artış gösterdiğini ifade ederek, yıl sonu itibariyle büyükbaş sayısının 4 binden 5 bin 500`e, küçükbaş hayvan sayısının ise 14 binden 16 bine yükseldiğini kaydetti.

 

Bilgiler Verdi

Öcal, "Bölgemizde tarım ve hayvancılığa yönelik çalışmalarımızı özenle yerine getirmeye çalışmaktayız. Hayvanlarımızdan 3 bin 350 büyükbaş hayvana küpeleme, 5 bin 350 büyükbaş hayvana şap aşısı ile 4 bin 500 kuzuya brusella, 10 bin koyuna ise koyun vebası aşısı yapıldı" dedi.

 

Alternatif Ürünler

Tarımsal çalışmalar hakkında da bilgi veren Öcal, hazırlanan projeler sayesinde yörede uygulanan bodur elmanın geçim kaynağı haline geldiğini, önümüzdeki yılda ilave olarak 40 dönüm ceviz ve 10 dönümde badem dikilmesiyle alternatif ürünlerin elde edilmesi yoluna gidileceğini belirtti.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli