Anahtar Kelimeler:

Allah'tan Reva Mı Bu?

Allah

‘Biz de istiyoruz o zaman’

 

Vatandaşın Zam Tepkisi

 

Milletvekillerinin kendi maaşlarına yüzde 100 oranında zam yapmaları vatandaşın büyük tepkisini çekiyor…

 

Büyük Tepki

Fransa Parlamentosunun sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısını görüştüğü sırada TBMM’de milletvekillerinin kendi maaşlarına yüzde 100 oranında zam yapması vatandaşın büyük tepkisini çekti. Maaş zammını, soykırım iddiasının gölgesinde meclisten geçiren vekillere emekliler, öğretmenler, işçiler ve memurlar tepki gösteriyor. Asgari ücret konusundaki görüşmeler neticelendirilmezken vekillerin iş kendi maaşlarına gelince çok hızlı davranmaları ve hiç tartışmaya girmemeleri samimi bulunmadı.

 

Bardağı Taşırdı

Öğretmenler daha birkaç gün önce ücretlerinin iyileştirilmesi ve sözleşmeli grev hakkı için greve giderken, bu dikkati alınmazken, vekillerin kendi maaşlarına yüksek oranda zam yapmaları bardağı taşırdı. Vatandaşlar hem iktidar ve hem de muhalefete çok tepkili. Emekliler intibak yasası ve enflasyon zammı alacakları konusunda uzun zamandır haber bekliyorlardı. Meclisten bu konuda ses çıkmazken, kendi maaş zamları konusunda aceleci davranmalarına emekliler de tepkili.

 

Kendi Çıkarları

İktidarı da muhalefetin de iş kendilerine gelince samimi, emekli, çalışan ve diğer kesimlere gelince samimi olmadıklarını gösterdikleri vurgulanıyor. Bunu unutmayacağını söyleyen vatandaşlar, vekillere hesap soracaklarını belirtiyorlar. Özellikle iktidarın artık bir çok konuda yan çizmeye başladığı, muhalefetin de iktidara eleştirir gibi görünüp kendi çıkarları için iktidarla bir hareket ettikleri vurgulanıyor.

 



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı