Anahtar Kelimeler:

KARİYERLİ İSİMLERİ AĞIRLADILAR

KARİYERLİ İSİMLERİ AĞIRLADILAR

Kırıkkale Anadolu Lisesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı(ÖSYS)`na girecek olan lise son sınıf öğrencilerine meslek seçiminde yardımcı olmak amacıyla kariyer günleri düzenledi.

 

OKULDA PROGRAM

Çeşitli meslek kuruluşlarının başkan ve müdürlerinin katılacağı kariyer günleri iki hafta devam edecek. Kariyer günlerinin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kemal Erdem, insanların yaşamımızda çeşitli kritikler olduğunu ve dönemlerde alınan kararların kariyer yolculuğunun çerçevesini çizdiğini söyledi. Çizilen yolda verilen kararların izlerinin ölünceye kadar taşınacağını ifade eden Erdem, doğru karar vermenin yolunun doğru kişilerle bir araya gelerek, onların danışmanlığından ve rehberliğinden istifade etmekten geçtiğini iddia etti.

 

BİLGİ VERİLDİ

Programı tertip eden Okul rehber öğretmeni Ekrem Acar da, "Yapılan programla birlikte öğrencilerimize meslek seçiminde önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Sizler de, gelen misafirlerimize meslekler hakkındaki tüm sorularınızı sorarak mesleğin inceliklerini ve ayrıntılarını öğrenebilirsiniz." dedi. Kariyer günlerinin ilk konuğu olan Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Makine Mühendisi Halil Danacı ise "Aldığınız eğitimle ileride bir unvan ve meslek sahibi olmak için en iyiye ulaşmaya çalışıyorsunuz. Öğrendiğiniz bilgilerle, bir yere yerleşme amacındasınız. İyi bir meslek sahibi olmak için birbirinizle tatlı bir rekabet yarış içerisindeniz." diye konuştu.

 

KİMLER KATILDI?

Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar, özgeçmişinden söz ettikten sonra meslek seçimi konusunda bilgiler aktardı. Ardından Yüksek İhtisas Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Özlem Yılmaz, Hsbc Banksı Kırıkkale Şube Müdürü Hakan Kaplan, Diş Hekimi Murat Öztürk, Asliye Ceza Hakimi Hasan Çavaş, Toplum Sağlığı Merkezi Sosyal Çalışma Uzmanı Cevat Üstün ve Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay`da birer konuşma yaptı.

 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli