Anahtar Kelimeler:

CEVAP BEKLEYEN SORULAR VAR!

CEVAP BEKLEYEN SORULAR VAR!

Fİ Yapı’nın şu anda konut çalışması yaptığı yerdeki yatırım tercihi tartışma konusu oldu. Kırıkkale bunun nedenini merak ediyor…

 

 

NEDEN KIRIKKALE?

Fi Yapı firmasının, TOKİ ve özel inşaat firmaları dahil, şehir merkezine yakın yerlerde inşaat çalışması yürütürken, şehirden çok uzak bir yere yatırım yapıyor olması merak konusu. Burada rant olup olmadığı merak ediliyor. İstanbul gibi büyük yerlere yatırım yapan firmanın ani bir kararla, Anadolu’nun içinde ücra bir yer olarak tanımlanabilecek Kırıkkale’ye devasa yatırım yapmaya karar vermesinin altındaki mantık araştırılıyor.

 

ŞEHİRDEKİ İDDİALAR

Şehirdeki iddialara göre, bu bölgede Hızlı Tren veya Otoban gibi çalışmalara müsait noktalar bulunuyor. Firma bu yüzden arsa kapatıp bundan faydalanabilir. Bu iddia şehirde dilden dile dolaşıyor. Somut olmasa da firmanın “İstanbul doldu, Anadolu’ya açılıyorum” mantığı ile Kırıkkale’ye gelip, çok büyük bir konut yatırımına girmesi gerçekten merak ediliyor. Firmanın Kırıkkale’ye kendini bu konuda inandırması şart görünüyor.

 

TAAHHÜTLER OLACAK MI?

Mevcut yatırımın sonuçlandırılıp, bütün taahhütlerin yerine getirilip getirilmeyeceği merak konusu. Eğer bu olmazsa, bölge birkaç kat bina ile konut mezarlığına dönmüş ve en önemlisi de uzun vadeli  Yeşil Vadi Projesi büyük zarar görmüş olacak. Kırıkkale kamuoyu firmadan bu konuda açıklama bekliyor ve Kırıkkale’yi bu konuda endişelerden arındırıp ikna etmesini istiyor.

 



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı