Anahtar Kelimeler:

DİN GÖREVLİLERİNE KURS

DİN GÖREVLİLERİNE KURS

Kırıkkale’de cami ve din görevlilerinin Kur’anı daha güzel okuyabilmeleri için kurs açıldı. Müftülük tarafından kurs çalışması konusunda bilgi verildi

 

KURSLAR BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığınca, özellikle cami hizmetlerini yürüten personelinin bilgi ve becerilerini geliştirmek, vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli bir din hizmeti sunmak, Kur`an-ı Kerim’in ses-seda ve mana bütünlüğü içerisinde güzel okunmasını sağlamak amacıyla 6 ay süreli Kur’an-ı güzel okuma kursları açıyor. Bu doğrultuda Diyanet İşleri Başkanlığı onayı ile ilimiz merkezinde görev yapan 20 din görevlisinin katılımlarıyla haftada 5 gün olmak üzere Kur’an-ı güzel okuma kursu açıldı.  Kursta 432 saat Kur’an-ı güzel okuma dersi, 96 saat musiki dersi, 48 saat ilmihal dersi, 48 saat Kur’an meali dersi,48 saat hitabet ve vaaz dersleri verilecek.

 

KİMLER DERS VERECEK?

Kur’an-ı güzel okuma derslerini Kurra Hafız İlhan Tok hoca efendinin asistanlarından Ankara İli Altındağ İlçesi Önder Abdullah Tokur Camii İmam Hatibi Remzi Özçelik, hitabet derslerini Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz, ilmihal derslerini Sadullah Beki, Kur’an meali derslerini İl Vaizi Yüksel Kaymak ve musiki derslerini Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Şef Yardımcısı Hafız Ali Osman Alaca tarafından İlimiz Müftüsü Bekir Gerek’in gözetiminde verecekler. Kur’an-ı güzel okuma kursunun açılışında konuşma yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, “Bu gün göreve başladığımda vermiş olduğu bir sözü ve hizmeti yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli