Anahtar Kelimeler:

Sanat Kulübünü Ziyaret Ettiler

Sanat Kulübünü Ziyaret Ettiler

Özel Gani Başkal Anakucağı Anaokulu sanata verdiği desteği bir daha gündeme getirdi. Okul öğrencileri ve kurum kadrosuyla birlikte Rahmi Pehlivanlı Sanat Kulübünü ziyaret ederek sanata ve sanatçıya desteklerini bir daha gösterdi

 

Kulüp Ziyareti

Sanat Kulübünü ziyarette açıklama yapan Ganime Şener, “Okul öncesi eğitimde yaratıcılıklarının hayatlarına yön verdiği bu dönemde öğrencilerimin dünyada ünlü ressamları tanımaları kadar ilimizin ünlü devlet adamlarının portresini dahi yaptığı ressamımız Rahmi Pehlivanlıyı tanımaları gerektiğini düşünüyorum. Sanata verilen değerin günümüze kadar nasıl ve hangi emeklerle geldiğini de öğrencilerimize yerinde göstermek için Sanat Kulübünün sanat yönetmeni Nazmi Çaykara ile paylaşımlarda bulunduk” dedi.

 

Eserler Sergileniyor

Sanatın farklı değerlere sahip kültürleri bir araya getirme gücünden faydalanarak insanlar arası birlik ve beraberlik duygularının gelişmesine katkıda bulunmak için 2009 yılında harekete geçip Kırıkkale Celal Bayar Parkı içerisinde bulunan Sanat Evinde Amerika, İngiltere, İtalya ve Türkiye den 52 sanatçının 125 sanat eseri sürekli olarak sergileniyor. Haftanın her günü sanatseverler için sanat evinde bulunan Nazmi Çaykara öğrencileri bilgilendirdi.

 

Sanatı Anlattı

Çaykara, “Sanat kulübünü kurarken amacımız, ülkemizin tüm renklerini kentimizde buluşturmak, kentimizden dünyaya sanatla ulaşmaktı. Ve şimdi görüyoruz ki renklerden bir dünya yaratma hedefi ile gerçekleştirdiğimiz etkinlikler sanat dünyasında kendine bir yer edinmeyi başardı. Sesimizi en uzak kentlere kadar duyurdu. Sanat Kulübünde buluna sanatçılar ile ortak görüşümüz, bir kenti sevmenin, ona kendini adamak olduğunu sanatsal çalışmalar gösterir.

 

Teşekkür Etti

Kentlerin gizli bir eli vardır ve o elde sanatçıdır. Sanat herkes için gereklidir. Hem de ekmek kadar su kadar gerekli. Sanat insanları ve toplumları güzelleştirir, geliştirir. Çünkü yarına seslenir. Kentimizde sanata sahip çıkan gelişmeleri destekleyen ve kültürel anlamda da öğrencilerine katkı sağlayan Anakucağı Anaokulu yöneticilerine ve minik öğrencilerine teşekkür ediyoruz. Geleceğin ressamları müzisyenleri ve şairlerini ülkemize kazandıracaklarına eminiz” dedi.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli