Anahtar Kelimeler:

Özel Konuklarımız Var

Özel Konuklarımız Var

Bosna Hersek`in Travnik şehrinin bölgesel yöneticileri bir dizi ziyarette bulunmak üzere kardeş şehir olan Kırıkkale`ye geldi. Bosna heyeti Valilik ve Belediye’yi ziyaret etti

 

Korkmaz Ev Sahibi

Bosna Hersek`in Travnik şehrinin bölgesel yöneticileri bir dizi ziyarette bulunmak üzere kardeş şehir olan Kırıkkale`ye geldi. Kırıkkale Valiliği ve Belediye`yi ziyaret eden heyet, 2 gün kaldıktan sonra Nevşehir`e gidecek. Heyet kaldığı süre içersinde şehrin fabrikalarını ve turistik alanları ziyaret edecek. Kırıkkale’de heyete Belediye Başkanı Veli Korkmaz ev sahipliği yapıyor.

 

Hediyeler Verildi

Ziyarette Orta-Bosna Kantonu Başkanı Tahir Lendo, Travnik Belediye Başkanı Admir Haciemriç ve Merhamet Derneği Başkanı Hayrudin Şahiç, Samast Bölgesi Merhamet Derneği Başkanı Mustafa İnciç katıldı. Heyet ilk olarak Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner`i ziyaret etti. Heyeti makam odası girişinde karşılayan Vali Güner, memnuniyetini dile getirdi. Güner, kitapla birlikte şehrin tarihiyle özleşen hediyeler verdi. Bosna heyeti ise, Travnik şehrinde buluna Osmanlı çeşmesi ve camisini simgeleyen kabartmalı fotoğraf hediye etti.

 

Kırıkkale Anlatıldı

Heyetin ikinci durağı Kırıkkale Belediyesi oldu. Ziyarette karşılıklı hediyeler takdim edildi. Hediyeler arasında Saray Bosna heyetinin Karakeçili ilçesine ait kilim dikkatini çekti. Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, makam odasında slayt eşliğinde şehir hakkında bilgi verdi. Türkiye ile Bosna Hersek arasında tarihe dayanan bağların olduğunu hatırlatan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, bu bağların devam edeceğini söyledi. Bosna Hersek heyetini Kırıkkale`de görmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Güner, "Bosna heyetiyle görüşmelerimiz devam edecektir." dedi.

 

İki Gün Kalacaklar

İki şehrin gelişimi ve gelecek planlarıyla ilgili projeler için ortak çalışmayı hedeflediklerini belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz da "Travnik ile kardeş şehir ilişkilerini geliştirme kararı aldık. İki gün kalacak heyete Kırıkkale`nin gelişimini göstereceğiz" diye konuştu. Kırıkkale`de olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Orta-Bosna Kantonu Başkanı Tahir Lendo ise, Kırıkkale ile ekonomik ve kültürel gelişmeleri görmekten son derece mutlu olduğunu kaydetti.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu