Anahtar Kelimeler: Araçlarınız kışa hazır

Araçlarınız kışa hazır mı?

Araçlarınız kışa hazır mı?

Araçlarınız kışa hazır mı?

Bakımınızı yaptırın

Kırıkkale´de yeni sanayi sitesinde faaliyet gösteren oto tamir ustaları yaklaşan kış öncesi araç sahiplerini uyararak, araçlarının kışlık bakımını yaptırmalarını istedi.

BAKIM UYARISI

Oto tamircileri, Ekim ayının girmesiyle birlikte işlerinde azda olsa bir hareketliliğin başladığını söyledi. Araç sahiplerinden araçlarının kışlık bakımlarını kar düşmeden mutlaka yaptırmalarını isteyen oto tamircileri, ´´Araç bakımı ihmale gelmez. Küçük bir arızayı sonra yaptırırım diye ertelemek, araç sahibine daha pahalıya mal olabilir. Bu bakımdan araç bakımı ihmale gelmez. Kışlık bakımda aracın antifriz ayarlaması yapılır, hava filtresi, bujileri, yağı, suyu, fren tertibatı kontrol edilir, dizel araçlarda enjektör ayarının kışlık bakım sırasında mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Hava filtresi ve bujilerin bakımı ise yakıt ekonomisi açısından büyük önem taşımaktadır. Araç sahipleri, bu bakımı ihmal edip sonraya bırakırlarsa daha sonra yüksek fatura ödeyerek kışlık bakım yaptırmak zorunda kalabilir. O yüzden vatandaşlarımız kendi can ve mal güvenliği ve başkalarının can güvenliği için mutlaka araçlarının kışlık bakımını yaptırsın." diye konuştular.

LASTİĞİNİZ ÖNEMLİ

Oto tamircileri, kışlık araç bakım ücretlerinin aracın durumuna göre değiştiğini belirterek, normal şartlarda bir otomobil bakımının 100 ile 300 TL arasında değiştiğini ifade etti. Kaporta ustaları ise yağışlarla birlikte maddi hasarlı trafik kazaları yaşandığına dikkat çekerek, ?Sürücülerimizden araçlarının kışlık bakımını yaptırmaları ve kışlık lastiklerini taktırmalarını istiyoruz. Çünkü yazlık lastikler havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla kayganlaşan yolda aniden frene basmaları durumunda kazalara neden olabilirler. Bu yüzden vatandaşlarımızın mutlaka kışlık lastikleri taktırması gerekir." şeklinde konuştular.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli