Ankara´da Barış Mitingi Öncesi Patlama

Ankara´da Barış Mitingi Öncesi Patlama

Ankara´da Barış Mitingi Öncesi Patlama

"OLUK OLUK KAN AKTI"

Kırıkkale´den de yaralılar olduğu söyleniyor

 

Ankara´da yapılacağı günler öncesinden belli olan miting öncesi 2 büyük patlama meydana geldi. Ölü sayısının 35 civarında olduğu ve artmasından endişe edildiği belirtiliyor.

BARIŞ MİTİNGİ YAPILACAKTI

AKP´nin başlattığı savaşa karşı KESK, DİSK, TMMOB ve TTB´nin düzenlediği "Barış Mitinginde" hünez nedeni bilinmeyen iki büyük patlama meydana geldi. Ankara Tren Garında toplanan ve Sıhhiye´ye yürümeye çalışan kitlenin toplanmaya çalıştığı Gençlik Parkı bölgesinde yaşanan patlamalarda yaralıların olduğu belirtiliyor. Alandan alınan bilgiye göre 35´e yakın kişi patlamada hayatını kaybederken, 50´den fazla yaralı olduğu bildirildi. Polisin çok fazla noktaya panzer yerleştirdiği ve ambulans giriş çıkışlarına da engel olduğu belirtildi. Yaralılara yapılan müdahaleye izin vermeyen polisin gaz bombalarıyla saldırdığı bilgisi verildi.

KIRIKKALE´DEN DE GİDEN OLDU

Polis, patlamalar sonrası alana ambulanstan önce gelen TOMA´lar eşliğinde saldırıya uğrayan kitleye gaz bombalarıyla ikinci saldırıyı gerçekleştirdi. Ankara´da patlama sonrası yaralılara ambulans yetişemiyor. Hastanelerde acil kan ihtiyacı var. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder: 2´si şiddetli 3 patlama gerçekleşti. Patlamada Kırıkkale7den de yaralılar olduğu söyleniyor. Kırıkkale KESK üyesi bir çok kişinin miting için Ankara´ya gittiği haber verildi. Ancak yaralılar konusunda kesin bir bilgiye henüz ulaşılamadı.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli