Anahtar Kelimeler: Amatör kutlaması

Amatör spor kutlaması

Amatör spor kutlaması

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri Kırıkkale'de kortej yürüyüşü ile başladı.

 

YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri Kırıkkale'de kortej yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende konuşan Kırıkkale Gençlik ve Spor Şube Müdürü Turan Yılmaz “Eğer sağlıklı ve dinç bir geleceğimizin olmasını istiyorsak, geleceğimiz, yarınlarımız olan gençlere gereken değeri verip onları yetiştirmeliyiz” diye konuştu.

HAFTA İÇİN AÇIKLAMA

Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak protokol üyelerinin ve sporcuların katıldığı bir yürüyüş gerçekleşti. Mehteran takımı öncülüğünde Fevzi Çakmak Caddesi, Atatürk Bulvarı takiple Cumhuriyet Meydanında son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra bir konuşma yapan Kırıkkale Gençlik ve Spor Şube Müdürü Turan Yılmaz, "Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından birlikte düzenlenen ve Türkiye'de 81 ilde 4 -10 Ekim 2021 tarihleri arasında kutlanacak olan amatör spor haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturulacak.

ETKİNLİKLER YAPILDI

Halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması ve ülkemizde topyekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulması hedeflenmiştir” dedi. Kutlamalar Kırıkkale’de bir hafta boyunca devam edecek. Program çerçevesinde çeşitli branşlarında müsabakalar düzenlenecek. Program sporcuların gösteri ile sona erdi.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli