Anahtar Kelimeler: niyet ?

Amaç ve niyet ne?

Amaç ve niyet ne?

Parça parça mı gidecek?

 

Oyunu görüyoruz!

Tank Palet gibi mi olacak?

Bunun altında kalırsınız!

Kırıkkale’de bir süredir MKE’nin özerkleşeceğine dair söylentiler artarken, kurumun kalan fabrikalarının parçalanarak özerklik adı altında özelleştirileceği ileri sürülüyor.

KIRIKKALE BUNU KONUŞUYOR

Kırıkkale yine MKE ve kurumun fabrikalarını konuşuyor. Daha önce bazı fabrikalar özerklik adı altında özelleştirilerek elden çıkarılmıştı. Kurumda kala kala Silah Fabrikası, Ağır Çelik Fabrikası, Barut Fabrikası ve Hurdalık kaldı. Şimdi yine özerklik adı altında bazı fabrikaların özelleştirilerek parçalara ayrılıp elden çıkarılacağı ifade ediliyor. İktidar temsilcilerinden AK Parti Milletvekili Ramazan Can, özerklik adı altında kurumun istihdamının artırılacağı ve böylece fabrikaların güçleneceğini iddia ediyor. Özelleştirme olmayacağı ileri sürülüyor. Özerklik ile istihdamın nasıl artırılacağı merak ediliyor. Kırıkkale kamuoyu yapılan açıklamaları ikna edici bulmuyor ve geçmişte yaşanan durumun aynısının yaşanacağını düşünüyor.

TANK PALET GİBİ OLACAK

Ağır Çelik ve Silah Fabrikasının birbirlerinden ayrılarak özerklik adı altında özelleştirileceği ileri sürülüyor. Ramazan Can’ın açıklamalarının kamuoyunu ikna etmeye yeterli olmadığı kaydediliyor. Yaklaşık bir yıldır Katarlıların Kırıkkale’ye gelerek bu konuda görüşmeler ve temaslarda bulunduğu bildiriliyor. Bu iki fabrikanın özerklik adı altında birbirlerinden ayrılarak Tank Palet Fabrikası gibi Katarlılar tarafından satın alınacağı konuşuluyor. Bir yıldır süren temasların bu amaçla yapıldığı vurgulanıyor.

BUNUN ALTINDA KALIRSINIZ

Ramazan Can’ın buna zemin hazırlamak için Kırıkkale kamuoyunu ikna etmeye çalıştığının altı çiziliyor. Can’ın bu girişimlerine tepkili olan bir çok kişi, “Ramazan Can aslında bizim bildiğimiz her şeyi bal gibi biliyor. Bu fabrikalar Tank Palet Fabrikası gibi Katarlılara satılacak. Bunu anlıyoruz artık. Bunun için Can’ın manevra yapmasına gerek yok. Adam gibi bunun karşısında durması gerekiyor. Bunun için zemin hazırlaması değil. Eğer söylediğimiz gibi olursa AK Parti ve Ramazan Can Kırıkkale’de bunun altında kalır. Haberi olsun” diyorlar.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli