Anahtar Kelimeler: Altın neden yükseliyor

Altın neden yükseliyor

Altın neden yükseliyor

Altın neden yükseliyor

Son günlerde artan Altın fiyatları vatandaşlar tarafından büyük tepkiye yol açıyor. Başer Kuyumculuk Sahibi Erkan Başer, altın fiyatlarının yükselişini değerlendirdi. Başer, altın fiyatlarının yükselişini dünya borsasında ki ons fiyatının artmasından dolayı olduğunu ifade etti.

ALTIN SÜREKLİ ARTIŞTA

Başer yaptığı açıklamasında "Hemen hemen 30 yıldan beri bu işteyim. Şu ara altın piyasası sürekli bir yükseliş seyrinde. Yükselişin nedeni de dünya borsasında ki ons fiyatının artmasıdır. Pandemi sürecinde de altın en iyi yatırım aracı olduğu için vatandaşımız bu süreçte altına çok daha talep gösterdi. Bu durumda ister istemez altının fiyatlarını yukarı doğru yükseltiyor” dedi. Başer, "Piyasada altın sıkıntısı yaşanıyor diye bir söylenti var bu söylentinin nedeninin şu olduğunu düşünüyorum. Yoğun bir şekilde altına talep var. İnsanlar biriktirdikleri, yastık altında tuttukları paraları altına yatırdılar. Vatandaşımız bize gerçekten yoğun bir şekilde geliyor. Biz daha önce günde bir-iki çeyrek satamazken, şuanda on çeyrek, yirmi çeyrek, otuz çeyrek altını aynı gün satabiliyoruz” dedi.

BİLGİLER VERDİ

Başer, "Düğün sezonunun da tabi ki etkisi var. Düğün sezonu altın fiyatlarını her zaman olduğu gibi bu senede tırmandırıyor. Bunun yanı sıra dünyada yaşanan pandemi süreci, dünyada en iyi yatırım olarak görülen altına yatırım yapılması ve en önemlisi doların yükselişi altının fiyatını tırmandırıyor.' Bu seyir ne zamana gider bilemiyoruz ama bu hızlı gidişin mutlaka bir yavaşlaması olacaktır. Şuan duruma çok olumlu bakamıyorum. Çok afaki bir düşüş olur mu? Bence olmaz. Çeyrek altın şuanda piyasalarda 850,860,870 TL’den satılıyor. Bu da talep olduğundan dolayı. Darphane şuanda altın basımını yetiştiremiyor. Bunu yapamadığı için İstanbul’da bulunan Kapalı Çarşı Toptancılarımız sıkıntı çekiyor. Kuyumcu Kent’te ki bu durumda Anadolu’ya altını az göndermek olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul’da rahatça altın satılabilirken buraya gelene kadar altına mali bir yük biniyor.

HERKES ÇEYREK SORUYOR

Pazar payı çok büyük bir etken. İstanbul’da çok büyük bir altın Pazar payı var. Hem İstanbul’da ki toptancılar kendilerine pazar payı yapıyorlar. Kendi içlerinde alım-satım döndürebiliyorlar. Bizim buralara altını kısıtlı  miktarlarda gönderiyorlar. Halkımız bize gelip soruyor: ’’Çeyrek altın var mı?’’ diye. Bizde şuan elimizde yok diyoruz. Bu durumda halkımız altını bizim elimizde tuttuğumuzu, stokladığımızı düşünüyor. Özellikle belirtmek istiyorum, vatandaşlarımız bilsin ki kesinlikle böyle bir durum yoktur. Biz Kırıkkale’de altını stoklamıyoruz. Ümit ediyorum ki devletimiz dolara müdahale edecektir. Devletimiz dolara müdahil olduğunda biliyoruz ki altının fiyatları da aşağıya doğru inecektir” dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli