Anahtar Kelimeler: liste yarışı

AKP´de liste yarışı!

AKP´de liste yarışı!

AKP´de liste yarışı!

Kimler listede olacak

Adalet ve Kalkınma Partisi kaybettiği bir milletvekili geri almak için yeni bir liste hazırlıyor. Aday adayları listede yer almak için çalışma başlattı.

ACAR İSTİFA ETTİ

1 Kasım tarihinde yapılacak olan erken genel seçimler için AK Parti çalışma başlattı. Diğer partilerde listenin değişmesi beklenmiyor. Ancak AK Parti Kırıkkale´de kaybettiği bir milletvekilini geri alabilmek için yeni bir liste ile seçime girecek gibi görünüyor. Bu dönem istifa eden fazla sayıda bürokrat yok. Sadece Osman Acar ismi geldi. Acar adaylık için istifa ettiğini duyurdu. Ramazan Can henüz karar vermediğini söylerken Oğuz Kaan Köksal aday olacağını belirtti.

KİMLER OLABİLİR?

Listede kimlerin olacağı merak konusu. 7 Haziran seçimlerinin en popüler ismi Abdullah Öztürk´ün listede olması bekleniyor. Öztürk bu kez işi sıkı tutuyor ve listenin ilk iki sırasında olması halinde aday olacağını söylediği ileri sürülüyor. Yeni bir sürpriz ne Öztürk istiyor ne de ona destek veren seçmenler. Veli Korkmaz ismi de gündeme geliyor. Beşir Atalay´ın Ankara´dan aday olması bekleniyor. Ömer Faruk Ilıcan´ın kulis yaptığı bilgileri basına sızıyor. Orhan Aytekin isminin de gündemde olduğu gelen bilgiler arasında.

ZAMAN ÇOK KISA

AK Parti´nin liste savaşlarında şimdilik bu isimler dikkat çekiyor. İlerleyen zaman içinde neler olacağı merak konusu. Bazı isimlerin daha bu adaylara katılması bekleniyor. Mustafa Özbayrak, Turan Kıratlı ve Murat Yılmazer´in de çalışma yaptığı öne sürülüyor. Aslında bir çok kişinin gönlünden adaylık geçiyor fakat zaman kısa ve tempo yüksek olacağı için listeye girmenin güç olduğu görüşü de hakim. AK Parti´nin 1 Kasım seçimleri için yerel dinamikleri dikkate alacağı da konuşuluyor.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false