Anahtar Kelimeler: AK Parti temayülü yaptı

AK Parti temayülü yaptı

AK Parti temayülü yaptı

AK Parti temayülü yaptı

Sonuçlar açıklanmadı!

Herkes Ben iyiyim” diyor!

Ak Parti'nin Kırıkkale'de 7 Haziran milletvekilliği seçimleri için aday adayı olan 32 isim için 984 partili sandığa gitti. Sabah saat 10:00'da başlayan temayül yoklaması için bir düğün salonu tutuldu. Salonda sandıklar kuruldu ve delegeler, belediye başkanları, meclis üyeleri, parti yöneticileri üç kişinin ismini yazıp sandığa attı.

Temayül çalışması

AK Parti Teşkilatı tarafından 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesinde belirlenen 32 aday adayı için teşkilat içinde temayül yoklaması gerçekleştirildi. Çiçek Düğün Salonu'nda yapılan temayül oylaması aday adaylarının tanıtımıyla başladı. Toplam 5 sandıkta 984 partilinin oy kullandığı temayülde yoklamasında ayrıca kadın yönelik şiddetin önlenmesine yönelik imza kampanyası başlatıldı.  Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül'ün öncülüğünde başlatılan imza kampanyası çerçevesinde yönetim kurulu üyeleri ve aday adayları kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik oluşturulan beyannameye imza attılar. Temayülde 984 partiliden 782'sinin oy kullandığı öğrenildi.

Sabah 10:00'da başladı

Aday adayı tanıtımı ve konuşmaların ardından 5 sandıkta temayül oylamasına geçildi. İl başkanlığı, merkez ilçe başkanlığı, kadın kolları başkanlığı, gençlik kolları ve yönetim kurulları, il hakem heyeti, disiplin kurulu üyeleri, mahalle ve köy temsilcileri, il parti kurucuları, il genel meclisi başkan ve üyeleri, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri olmak üzere toplam 984 partili oy kullandı. Sabah saat 10.00'da başlayan oylama gün içinde saat 16.00'a kadar devam etti. Oylamanın sonunda sandıklarda toplanan oylar açılmadan ilgili görevliler tarafından genel merkeze teslim edildi.

Genel merkezden gelenler

Temayül sonuçları kamuoyuna açıklanmayacak olup, sonuçlar Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşturulacak temayül komisyonu tarafından değerlendirilip aday belirleme sürecine geçilecek. Temayül yoklamasına Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül, İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Tuğba Köksal ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Büşra Tuğçe Yağcı ve partililer katıldı. Temayülde milletvekilleri ve eski il başkanı Mehmet Demir oylanmadı. Bunların dışındakiler için 3 kişilik isim yazılarak sandıklara atıldı.

Sonuçlar açıklanmadı

Temayül sonrasında ise oylar sayılmadı. Sandıklardan çıkarılan oylar torbalara konularak genel merkeze götürüldü. Oyların genel merkezde tasnif edileceği öğrenildi. Oylarla birlikte bazı aday adaylarının genel merkeze gittiği ve sonuçları öğrenmeye çalıştığı gözlendi. Temayül sonucu bilinmiyor. Tüm adaylar kendilerinin temayülden çıkacağını ifade eden demeçler verdiler. Bir süredir kamuoyunda dolaşan liste belli, temayülden çıkacak isimler için talimat verildi” iddialarının temayül sonucu ile çelişeceği öne sürüldü.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli