Anahtar Kelimeler: Akbal açıklama yaptı

Akbal açıklama yaptı

Akbal açıklama yaptı

Kırıkkalegücü Futbol Kulübü Başkanı Şeref Akbal, başkanlığa seçildiği günden itibaren geçilen 1 aylık süreyi düzenlenen toplantıda değerlendirdi. Akbal, kulüpte yaşanan sıkıntıları nasıl aştıklarını da açıkladı.

TOPLANTI YAPTI

Kırıkkalegücü Futbol Kulübü Başkanı Şeref Akbal, yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelerek başkanlığa seçildiği günden sonra geçirilen 1 aylık süreyi değerlendirdi. Sözlerine A Milli Kadın Voleybol Takımının Avrupa Şampiyonluğu ile mutlu olduklarını ama aynı zamanda sel felaketi ile üzüldüklerini söyleyerek başlayan Akbal, görevi almalarıyla birlikte birinci ay olduğunu ifade etti. Kongre sürecinden sonra ilk işlerinin teknik heyet seçimi olduğuna işaret eden Akbal, Eski Kulüp Başkanı Veli Uca’nın kendilerine bu konuda yardımcı olduklarının da altını çizdi. Akbal açıklamasında “Hocamızla eskiden tanıştığını ve iyi biri olduğunu söyledi. Başka taleplerde oldu ama hocamızla görüşmeler yaptık. Hem biz hem hocamızın talepleri oldu. Hocamızla anlaştık, planlamalar yaptık. Geldiğimizde 2 hazır sporcu vardı ve hocamızla istişare yaptık. Bazı isimler arasında mutabık kaldık ve çalışmalara başladık. Anlaşma sürecindeyken Kırıkkalespor'dan para alamam deyip geri gidenler oldu. Daha sonra bu isimlerden bazıları geri dönmek istedi ama biz kabul etmedik” iadelerini kullandı.

 

BİLGİLER VERDİ

17 transfer yaptıklarını ve şuanda kulüpte 21 sporcu olduğunu belirten Akbal, “Transfer yasağımız vardı. Bazı futbolcular bizleri şikayet ettiği için konulmuş yasak bu ve biz bunu ödeme yaparak kaldırdık. Şikayet etmeyen sporcularda var onlarla da görüştük alacaklarını ödeyeceğiz. Yönetim kurulu arkadaşlarımız desteklerini veriyorlar. Şuanda 17 arkadaşımızın da lisansları çıktı. İlçe belediye başkanları ile görüştük destek vereceklerini söyledi. İl genel meclisine giderek görüşmeler yaptık. Grup başkanları ile görüştük ve olumlu dönüşler aldık. Bazı görüşmelerde profesyonel takıma destek yapamadıklarını söyleyenler oluyor onun yerine kombine alıyorlar. Kırıkkalespor’u seviyorsan, taraftarınsan birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Kırıkkalespor benim değil. Ben bugün varım yarın bir başkası gelir” dedi.

 

ŞEHİR İLE BULUŞMA

Önceki konuşmasında yanlış anlaşıldığını da söyleyen Akbal, “Taraftar bizim başımızın tacı ama formasını, biletini alacak takımımıza maddi destek veremiyorsa manevi destek vermeli. Benim demek istediğim küfürün önüne geçmek. Benim söylediğim küfür edenlere. Söylemlerim yanlış anlaşıldı. Küfür olduğu için gelmeyen insanlar var. Bizim amacımız insanlar eşini çocuğunu da maça getirmesi. Bu zamana kadar transferlere 3 milyon harcadık. 1 milyona yakın yönetim kurulundan geldi, 1 milyona yakın bağış olarak geldi. Belediye başkanımızla görüştüm. Kırıkkalespor şehir ile buluşuyor etkinliği yapacağız. 250 forma ve 70 satranç takımı dağıtacağız. Reklam alanlarını kullanacağız. Forma sayısı artabilir bunu ilk olarak düşündük. Biz futbol sosyalleşsin istiyoruz. Daha doğrusu spor sosyalleşsin. Kırıkkalespor’un şehirde bir marka değeri olduğunu kabul etsin. Kırıkkalesporun sporcuları hep birlikte tiyatroya gitsin, etkinliklere katılacak” diye konuştu.

 

BİZİM PARAMIZ BELLİ

Sporculara ödenen ücretler hakkında sorulan sorulara cevap veren Başkan Akbal, “Mehmet Albayrak ile görüştük 850 bin TL gibi bir rakam. Söylenenler gibi bir rakam değil. Hocamızla görüştük vazgeçilmez olan isimleri sorduk. İlk sırada Mehmet'i söyledi. Biz daha çok fazla sporcu almak isteriz ama bizim paramız yok. Alt yapıdan oyuncu çıkmadı amatörden de 5 oyuncumuz var. Alt yapı ile girişimlerimiz var. 2 sene içerisinde iyi bir dönüş olacağını düşünüyoruz. Şampiyonluğa oynayacağız dersek yalan olur, bunu söylersek beklentide ona göre oluyor. Bizim paramız belli. Para varsa hedefte ona göre oluyor” dedi.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli