Anahtar Kelimeler: Parti belediye

AK Parti´de 100 belediye başkanına kötü haber!

AK Parti´de 100 belediye başkanına kötü haber!

AK Parti´de 100 belediye başkanına kötü haber

 

Siyasette önemli gelişme...!

AK Parti´de üç dönem milletvekilliği yapanların ara verme zorunluluğunun yerel seçimlerde de uygulanacağı öğrenildi. Buna göre mevcut belediye başkanları arasında en az 100 ismin bu şarta takıldığı belirtiliyor.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

AK Parti´de üç dönem    milletvekilliği    yapanların bir döne ara verme zorunluluğunun belediye başkanları için de uygulanmaya başlanacağı öğrenildi. Buna göre mevcut belediye başkanları arasında en az 100 ismin bu şarta takıldığı belirtiliyor. Parti içi düzenlemeye göre bölgesinde ?sevilen´ başkanlara üç dönem şartı işletilmeyecek.

100´ÜN ÜZERİNDE BAŞKAN VAR

AK Parti´nin üç dönem kuralı kapsamında 2019 yerel seçimlerinde 100´ün üzerinde belediye başkanının olduğu belirlendi. Ancak, son kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle hem belediye başkanları hem de milletvekilleriyle ilgili üç dönem kuralının partinin en yetkili organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) kararıyla esnetilmesine olanak sağlanmıştı. AK Parti kurmayları, bu esnetmenin özellikle yerel seçimlerde kullanılacağını ifade etti.

KAZANMA İHTİMALİ YÜKSEK

AK Parti kurmayları, ?Bazı belediye başkanlarının oy oranı partinin üzerinde çıkıyor. Bu durumda üç döneme takıldığı için aday göstermezsek, başka bir partinin adayı olduğunda kazanma ihtimali çok yüksek isimler var. Bu riski ortadan kaldırmak için bazı başkanların yeniden aday gösterilmesi gerekebilir. Bunun için MKYK kararıyla bazı isimler için üç dönem kuralı uygulanmayacak? dedi.

´İHTİYACA BAĞLI´

7 Haziran seçimlerinden önce AK Parti´de özellikle milletvekili seçiminde, partinin önde gelen isimleri ve bakanlar üç dönem şartına takılmış ve bu durumun esnetilmesi o dönem tartışılmıştı. AK Partili 70 milletvekili üç dönem şartına takılırken, ardından yapılan 1 Kasım seçimlerinde bu kişilerin adaylıkları yeniden gündem olmuştu. Bu isimlerden 24´ü yeniden aday başvurusu yaparak siyasete devam etmişti. Parti, konunun tartışılmasını engellemek için son büyük kongrede kuralı değiştirdi. MKYK bundan sonra hem belediye başkanları hem de milletvekillerinin üç dönem kararını ihtiyaca ve tercihlere bağlı olarak, sürdürebilecek veya kaldırabilecek.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false