Anahtar Kelimeler: edilmeli

Afet ilan edilmeli

Afet ilan edilmeli

Kırıkkale CHP Milletvekili Ahmet Önal yaşanan sel felaketi hakkında açıklamada bulundu. Doğal afetin çiftçiyi perişan ettiğini ifade eden Önal, “Üretici çok zor durumda. Kırıkkale doğal afet bölgesi ilan edilmeli” DEDİ.

İNCELEMELERDE BULUNDU

Kırıkkale CHP Milletvekili Ahmet Önal Karaahmetli, Karakeçili, Arap köyü, Kurşunlu köylerine ziyarette bulundu. Yaşanan doğal afet sonucu incelemelerde bulunan Önal; “Karaahmetli’de zayiat büyük çiftçiler perişan bir durumda. Felaket bir şekilde dolu yağışı ve yağmur yağışı vardı. Çiftçilere İl tarımdan gelecek haberler büyük önem taşıyor. Geçen yıl da zaten kurak geçmişti onun üzerine bu yıl da doğal afet sonucu çiftimizde büyük zarar mevcut.

TEKLİFTE BULUNACAK

Çiftçiler borçlarının silinmesini veya ertelenmesini bekliyorlar. Çiftçilerimiz çok perişan, borçları ödenmeli. Çiftçilerimize bakanlığın yardımda bulunması lazım. Çiftçilerimiz artık yaşanan üzücü olaylardan dolayı nefes almak için her şeyin yapılması istemektedirler. Kırıkkale’nin doğal afet bölgesi ilan edilmesi için gerekli noktalara ulaşım sağlanması gerekmekte ve biz de bunun için uğraşacağız. Çiftçilerimizin zararının karşılanması için TBMM’de kanun teklifinde bulunacağız” dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false