Anahtar Kelimeler: Afet yaraları sarılacak

Afet yaraları sarılacak

Afet yaraları sarılacak

Afet yaraları sarılacak

 

Vali inceleme yaptı

 

 

 

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, geçtiğimiz günlerde kentin belirli bölgelerinde yaşanan sel ve fırtınadan zarar gören yerleri ziyaret etti. Devletin her zaman milletinin yanında olduğunu ve afet nedeniyle zarar gören yerlerin onarılacağını belirten Haktankaçmaz, bu konuda İl Özel İdaresi´ne talimat verdi.

 

MİLLETİN YANINDAYIZ

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle zarar gören köylerde incelemelerde bulundu. Keskin İlçesine bağlı Turhanlı ve Karafakılı köyleri ile Keskin-Çerikli karayolunda incelemelerde bulunan Vali Haktankaçmaz,sel baskınları yüzünden meydana gelen altı yapı hasarlarının en kısa sürede giderileceğini ve hasar tespit çalışmalarına başlanacağını belirtti. Devletin her zaman milletinin yanında olduğunu ve afet nedeniyle zarar gören yerlerin onarılacağını belirten Haktankaçmaz, bu konuda İl Özel İdaresi´ne ve bağlı bulunan belediyelere talimat verdiğini ve yaraların sarılacağını söyledi.

 

SİGORTA UYARISI

Vali Haktankaçmaz konuşmasının devamında, ?Öncelikle sel afetinden zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Afetin hemen duyulmasının ardından ilçe Kaymakamımız ve Belediye başkanımız,  buraya gelerek, öncelikli olarak su baskınlarından arta kalan hasarın belirlenmesi ve malzemelerin kaldırılması ve yolların açılması için il özel idaremiz, belediye ve çevre ilçe belediyelerle ortaklaşa bir çalışma yürütüldü. Zarar görenlerle ilgili olarak Başbakanlık afet ve acil durum müdürlüğümüzden talep edeceğimiz ödenek doğrultusunda onlara acil bir destek sağlayacağız.

 

ZARARLAR TAM KARŞILANMALI

Ama vatandaşlarımız şunu bilmelidir ki, bu tür afetlere karşı hem iş yeri, tarlası, bahçesi zarar görenlerin ve bundan sonra da görebilecek olan vatandaşların zararlarının tam anlamıyla karşılanabilmesi için sigorta yaptırılması gerekiyor.  Uğradıkları zarara karşılık devletimizin karşıladıkları küçük bir miktarda kalacak. Biz hem afet ve acil durum başkanlığından, hem de yeni kurulan başbakanlık sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik vakfından da esnaflarımıza ve afette zarar gören vatandaşlarımız için gerekli ödeneği talep edeceğiz? dedi.  İncelemelerde, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Kasım Atasoy ile Karayolları 44. Şube Şefi İbrahim Şenel´de hazır bulundu.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false