Anahtar Kelimeler: eğitimi veriliyor

AFAD eğitimi veriliyor

AFAD eğitimi veriliyor

EĞİTİM ÇADIRI KURULDU

İçişleri Bakanlığı tarafından '2021 Afet Eğitim Yılı' ilan edilmesiyle birlikte Kırıkkale’de de farkındalık eğitimleri hız kazandı. AFAD gönüllülerine eğitim çalışmalarını sürdüren Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, bir taraftan da vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi için faaliyetlerine devam ediyor.

EĞİTİM ÇADIRI KURULDU

Bu kapsamda Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda kurulan AFAD çadırını ziyaret eden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun’dan faaliyetler hakkında bilgi aldı. AFAD çadırını gezen Vali Sezer yaptığı açıklamada; deprem, sel ve diğer afetlere karşı farkındalık oluşturmak için 2021 yılında eğitim faaliyetlerine ağırlık verildiğini söyledi. Kırıkkale'nin doğal afetler konusunda, özellikle de deprem hususunda çok büyük risk teşkil eden iller arasında yer almadığını kaydeden Vali Sezer "Bizim risk olarak gördüğümüz hususlar özellikle teknolojik afet dediğimiz endüstriyel afetler. Daha önce 1997 yılında bunu tecrübe ettik. İl Afet riskini azaltma programımız devam ediyor.

VALİ BİLGİLER VERDİ

Bir taraftan gönüllü sayımızı arttırıyoruz, bir taraftan da eğitim yılı olması nedeniyle eğitimlerimizi devam ettiriyoruz. Şu ana kadar 80 bine yakın vatandaşımıza afetle ilgili bilinçlendirme yaptık. Hedefimiz bu sene 200 bin” dedi. Yıl sonuna kadar pandeminin de azalması ile birlikte  hem yüz yüze eğitim hem de uygulamalı eğitimlerin artarak devam edeceğinin altını çizen Vali Sezer "Hem ilimizin risk haritasını ve bununla ilgili olarak alınması gereken tedbirleri daha net bir şekilde ortaya koyup, bunu planlayıp uygulayacağız. Hem de başta afet gönüllülerimiz olmak üzere aynı şekilde gençlerimizde bu bilinci artırmak için yoğun bir çaba sarf edeceğiz” DEDİ.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false