Anahtar Kelimeler: Adaylık garantisi !

Adaylık garantisi yok!

Adaylık garantisi yok!

Herkes risk alacak!

İşte şimdi işler değişti

AK Parti Genel Merkez Teşkilatı’nın milletvekili seçimleri için önemli bir karar aldığı öğrenildi. Karara göre aday olmak isteyen belediye başkanları için garanti yok, herkes risk alacak, belki de aday bile olamayacak.

 

ÖNEMLİ BİR KARAR

Kırıkkale’den Belediye Başkanı Mehmet Saygılı başta olmak üzere bazı isimlerin milletvekili adaylığı için genel merkez ile görüşme yaptığı kaydediliyor. Ancak görüşmelere göre hiç kimseye garanti ve söz verilmiyor. Herkesin risk alacağı, kararı kendilerinin vereceği ve belki de neticede aday olamayacağı söyleniyor. Gelen bilgilere göre genel merkez, istifa etmek isteyen belediye başkanlarına, “İstifa kararı tamamen size ait olacak. 

 

SAYGILI’NIN DURUMU

Kimseye sıralamada yer ve adaylık garantisi vermiyoruz. İstifa edenler kendi kararları ve risk alarak istifa edecek. Herkes aynı statüde olacak. Uygulama böyle işleyecek. Buna göre karar vereceksiniz” bilgisi verildiği belirtiliyor. Kırıkkale’de Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın ne yapacağı merak konusu. Perşembe günü saat 21:00’e kadar karar vermesi bekleniyor. Çünkü bu saate kadar başvuru yapılması gerektiği vurgulanıyor.

 

TEMASLAR DEVAM EDİYOR

Bu arada Saygılı’nın günler önceden “ret” cevabı aldığı da konuşuluyor. Ancak araya daha önceki seçimlerde olduğu gibi başta Mehmet Özhaseki olmak üzere hatırlı isimleri koymaya çalıştıkları ve partinin ağır topları ile görüşme yapma çabasında oldukları da gelen bilgiler arasında. Şu ana kadar net bir cevap alınamadığı ancak temasların da devam ettiği kaydediliyor. 

 



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu