Anahtar Kelimeler: Abalı ziyaret etti

Abalı ziyaret etti

Abalı ziyaret etti

Abalı ziyaret etti

 

MHP Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Murat Abalı, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Göz polikliniğinde tedavi görürken yaşanan olumsuz gelişmenin ardından Ankara´da çeşitli hastanelere sevk edilen Kırıkkaleli vatandaşları ziyaret etti. Başkan Abalı, yaptığı görüşmelerde, hastalara gözden enjekte edilen bu iğnenin aslında kullanılmaması gereken, daha önce tartışılmış bir ilaç olduğunun konuşulduğunu söyledi.

 

 

HASTALARI ZİYARET ETTİ

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaşanan ve 30´a yakın hastanın görme kaybı yaşadığı skandal gelişmeye Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Murat Abalı´da müdahil oldu. Ankara´da çeşitli hastanelerde tedavi gören hastaların doktorlarından bilgi alan, hastaları servislerde ziyaret eden, MHP Merkez İlçe Başkanı Abalı, hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Abalı ?Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Göz polikliniği bölümünde tedavi gören hastalarımıza yapılan tedavide uyguladıkları bir iğne sonucunda birçok vatandaşımız görme kaybı yaşaması sonucu Ankara da çeşitli hastanelere tedavi edilmek üzere sevk edilmişlerdir. Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı olarak Gazi Üniversitesinde tedavi gören hemşehrilerimizi ve hastahane yönetimini ziyaret ederek hem geçmiş olsun dileklerimizi ilettik, hem de konunun takipçisi olacağımızı kendilerine ilettik. Tedavi gören hemşehrilerimize ve yakınlarına tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum? ifadesini kullandı.

 

HASTALAR GÖRME KAYBI YAŞADI

Gelişmede bir hatanın söz konusu olduğunu ifade eden MHP Merkez İlçe Başkanı Abalı ?Bu bir teknik konu ve elbette araştırılacak. Ama konuyla ilgili yaptığımız araştırmalarda 30´a yakın hastanın aynı reaksiyonu göstermesi ve kalıcı şekilde görme kaybı yaşamaları, bunların hepsinin aynı şikayetle tedavi olması konunun farklı bir boyutunu gözler önüne seriyor. Birkaç hasta olsa anlaşılabilir bir durum olabilir ama aynı şikayetle tedavi amacıyla 30´a yakın hasta olması bizi farklı düşünmeye itiyor. Kimseyi töhmet altında bırakmak istemiyoruz ama hastalarla görüştüm, görme kayıplarının olduğunu söylediler? diye konuştu.

 

İLAÇ AÇIKLAMASI

Başkan Abalı ?Yaptığımız görüşme ve istişarelerde, hastalara gözden enjekte edilen bu iğnenin aslında kullanılmaması gereken, daha önce tartışılmış bir ilaç olduğu konuşuluyor. Bu ilaçtan daha uygun bir fiyatta ve daha etkili olan muadil ilaçlarında olduğu söyleniyor. Ama ne yazık ki hastalara bu ilaç gözden enjekte ediliyor, bu ilacın enjekte edilmesinden sonra da bütün hastalar görme kaybı yaşayarak, Kırıkkale´deki müdahaleler yanıt vermeyince Ankara´ya sevk ediliyorlar. Bütün hastalar birbirleriyle irtibat halindeler. Aldığım bilgilere göre de Kamu Hastaneleri Birliğinin de konuyla ilgili bir soruşturma başlattı. Gerekli notları aldık, MHP olarak kamu düzenine ilişkin olan bu konuyu, hele ki Kırıkkaleli hemşerilerimizin başına gelmiş bu konuyu hassasiyetle takip edeceğiz.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli