Anahtar Kelimeler: 8 adet ambulans hizmete sunuldu

8 adet ambulans hizmete sunuldu

8 adet ambulans hizmete sunuldu

8 adet ambulans hizmete sunuldu

23 bin vakaya müdahale edildi

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğüne, 8 adet tam donanımlı ambulans düzenlenen törenle hizmete açıldı. Düzenlenen törende konuşma yapan Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, 23 bin vakaya müdahale edildiğini ifade etti.

8 adet tam donanımlı ambulans

Sağlık il müdürlüğü düzenlenen törenle araç 8 adet tam donanımlı ambulansı filosuna kattı. 1 Milyon 414 bin 868 TL olan ambulansların 7 tanesi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarına, 1 tanesinin ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine teslim edildi. Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre sağlıkta memnuniyet verilerine göre üçüncü sırada olduğumuzu, acil müdahale alanında ise birinci sırada yer aldığımızı söyledi.

En iyi noktadayız

Sağlık alanında Kırıkkale'nin iyi bir noktada olduğunu belirten Uzun, Kırıkkale'de 15 adet acil sağlık hizmetleri istasyonu bulunmaktadır. Bu istasyonlarda 28 adet acil yardım ambulansı, 1 adet çoklu acil yardım ambulansı ve 1 adet obez ambulansı hizmet vermekte olup İlimize tahsis edilen 2 adet tam donanımlı motosiklet ambulansı personeli eğitimini tamamlamış olup yakın zamanda hizmet vermeye başlayacaktır.  Ayrıca 2 adet UMKE aracı olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere hizmet vermektedir” diye konuştu

2 adet motosiklet ambulansı

Ekipman takviyesi noktasında herhangi bir sıkıntının bulunmadığını söyleyen Uzun, İl olarak acil vakalara ilk 10 dakikada ulaşma süresi oranlarımız Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 98 olarak gerçekleşmektedir.  2013 yılında il genelinde 112 Acil Sağlık Hizmetlerince toplam 22.575 vakaya 2014 yılında ise toplam 23 bin 783 vakaya müdahale edilmiştir. Acil Sağlık Hizmetlerinin hızlı etkin ve kesintisiz olarak sürdürülmesi için İlimizde toplam 30 tam donanımlı ambulans, 2 adet motosiklet ambulansı ve 2 adet UMKE aracı ile halkımıza en iyi sağlık hizmetinin sunulması için çalışılmakta olup, vakalara daha kısa sürede ulaşılması hedeflenmektedir” dedi.

Hep ilk beşte yer aldık

Törene Katılan Kırıkkale Millet Vekili Oğuz Kağan Köksal Sağlık alanında başarılı çalışmalara imza atıldığını belirtti. Köksal,  AK Parti iktidarının getirdiği güzelliklerin içerisinde olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Sağlık hizmetlerinde Türkiye önemli bir adım attı. Vatandaşlarımız yapılan kamuoyu yoklamalarında en memnun olduğu sektörlerden bir tanesi sağlık sektörü. Kırıkkale olarak söylemek gerekirse Kırıkkale bunların daha da üzerinde olmuştur. Çünkü bizler bu hizmetler sırasında hep ilk beşte yer aldık. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifade etti

Kırıkkale 43 ilin geçiş noktasında

Vali Ali Kolat ise törende yaptığı konuşmada artık Ankara'ya hasta götüren İl konumundan çıktığımızı, Ankara ve diğer bölgelerden hasta kabul eder duruma geldiğimizi söyledi. İki adet hastanenin hizmete girmesiyle büyük rahatlık sağlandığını belirten Kolat, Şunu da ifade edeyim gerçekten de sağlık camiası da fiziki şartların olması kendilerinin de bu işe gönüllerini vermesi sağlık hizmetlerinin çok iyi noktaya geldi. Üniversitemiz ile iyi bir koordine içerisindeyiz sağlık alanında birlikte hareket ediyoruz bu vesileyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum Kırıkkale 43 ilin gelip geçtiği bir yer” dedi.

Dualar edildi

Konuşmaların ardından Müftü Bekir Gerek tarafından dua edilerek, kurdele kesimiyle ambulanslar hizmete girdi. Törene Vali Ali Kolat'ın yanı sıra; Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Milletvekili adayı Abdullah Öztürk, İl Müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli