Anahtar Kelimeler: yıllık kültür

800 yıllık kültür

800 yıllık kültür

800 yıllık kültür

 

Ahilik kutlaması yapıldı

Kırıkkale Vali Vekili Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve beraberindeki heyet, Kırıkkale Belediyesinden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.

AHİLİK ETKİNLİĞİ

Burada düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Saygılı, bu törenlerin ülke için önemli olduğunu söyledi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Köstekli ise, topluma ahlaklı insan yetiştirme çalışmalarının 800 yıldır devam ettiğini belirterek, Ahiliğin bundan sonra da yaşayacağını dile getirdi. Dürüst üretimi, doğruluğu ve topluma faydalı sanatkar yetiştirme konusunda bu kültürün dünya tarafından kabul edildiğini ifade eden Köstekli, şöyle konuştu: "Bizim ülkemiz, Avrupa Birliği ülkeleri arasında en genç nüfusa sahiptir. Bu gençlerimizi topluma kazandırmamız için bilime, sanata ve kültüre sonsuz ihtiyacımız var. Gençleri sokaklara değil, eğitime yönlendirmemiz gerekiyor. İlimizde eğitim eksiksiz olarak yapılıyor. Biz Kırıkkale olarak eğitime çok önem veriyoruz. Bu bile yeterli gelmiyor. Bizim, birlik, beraberliği ve eğitim kültür sanata çok ihtiyacımız var." diye konuştu.

İŞİMİZİ İYİ YAPMALIYIZ

Kösteklini´nin konuşmasının ardından ise Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise yaptığı konuşmada, ?Hacı Bektaş´ın tavsiyesi ile Ahi Evran tarafından ahilik örgütü kuruldu. Bu örgüt Müslümanlıkla birlikte şehirlere yerleşmesi ve sanatla ticaretle uğraşmaya başladı ve köylere kadar yerleşmeye başladı. Örgütün insan olmayı gerektiren kuraları vardı sayılan kuralar aslında bir insanda olması gereken şeyler her insan dürüst olmak zorunda Ahi işini iyi yapmak zorunda ahi işini iyi yapmasa pabucu dama atılır. Herkes işini iyi yapmak zorunda bizler işimizi iyi yapmamız lazım? diye konuştu. Konuşmaların ardından Kırıkkale Üniversitesi´nden Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Gök, Ahilik ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Daha sonra bir düğün salonunda Vali Vekili Ünlüer, Belediye Başkanı Saygılı ve Köstekli´ye şed kuşatıldı. Ünlüer, "Yılın Ahisi" seçilen Sevda Ağcagil´e hediye verdi. Katılımcılara Ahilik pilavı ikram edildi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli