Anahtar Kelimeler: büyük hayvan

67 bin büyük baş hayvan var!

67 bin büyük baş hayvan var!

67 bin büyük baş hayvan var!

İyi o zaman kurbanda sıkıntı yok!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Çelebi ilçe müdürlüğü tarafından Suni Tohumlama Hizmeti Verilmeye Başlandı. Çelebi´de suni tohumlama başladığını belirten İl Müdürü Recep Kırbaş, il Müdürlüğüne kayıtlı 67 bin büyük baş hayvan olduğunu açıkladı.

SUNİ TOHUMLAMA YAPILIYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre kayıtlı 67 bin büyükbaş hayvan mevcut olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, ?Hayvanlarımızın ancak yüzde 25´lik kısmı kültür ırkı sığırlardan oluşmaktadır. Hayvan ıslahında mevcut şatlarda en geçerli yöntem suni tohumlamadır. İlimizde suni tohumlama hizmetleri hem il müdürlüğümüz hem de serbest veteriner kliniklerce yapılmaktadır. İl Müdürlüğü olarak ilimizin kültür ırkı hayvan varlığı oranını arttırmak için çalışmalar yürütmekteyiz. Bu kapsamda serbest veteriner kliniğin bulunmadığı ve hizmetin yeterince gitmediği Delice; Sulakyurt ve Çelebi ilçelerimizde ilçe müdürlüğümüz teknik elemanlarınca Suni tohumlama hizmeti götürmekteyiz?  ifadeleri kullanıldı.

BİLGİLER VERİLDİ

Konuyla ilgili olarak İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale´de hayvancılığın iki önemli sorunu olduğunu, bunların ise yem bitkileri ekiminin ve mera alanlarının yetersiz ve verimsiz olması ve yetiştiricilikte kullanılan hayvanlarında verimsiz, yerli ve melez hayvanlar olduğunu söyleyen Kırbaş, ?Bundan dolayı yem bitkileri ekilişini arttırmak için başta yem bitkileri tohum desteği olmak üzere il müdürlüğü olarak eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini, meraları ıslah çalışması yürütülüyor. Bu manada son olarak yaklaşık 1 senedir Çelebi ilçemizde de İlçe Müdürümüz Veteriner Hekim Yıldıray Ayan´ın gayretleriyle suni tohumlama hizmetleri vermeye başlamış bulunmaktayız?  dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli