Anahtar Kelimeler: 500 adet fidan diktiler

500 adet fidan diktiler

500 adet fidan diktiler

500 adet fidan diktiler

Gönül elçileri çalışıyor

Kırıkkale'de Gönül Elçileri Bereket Ormanı” projesi kapsamına fidan dikildi.

Kırıkkale`de Gönül Elçileri 500 Fidanı Toprakla Buluşturdu

Birlikte fidan diktiler

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kazmaca Köyü mevkiinde düzenlenen törende, güzel ve anlamlı bir projeye destek verdiklerini söyledi. Ortalama yılda bir milyon fidanı toprakla buluşturduklarını söyleyen Vali Kolat, "En güzel şey burada dikeceğimiz ağaçlardır ve bu ağaçların toprakla buluşmasıdır. Görüyoruz bizden daha önce dikilmiş ağaçlarımız ne güzel yeşil bir ortam oluşturmuş. İnşallah açıkta kalan alanları da fidanlarla bizler dolduracağız. Gelecekte şimdi biz bu ormanı görüp de nasıl seviniyor ve teşekkür ediyorsak gelecek nesiller de bizim diktiğimiz ağaçları görerek bize teşekkür edecek. Ağaç son derece önemlidir. Orman son derece önemlidir. Kırıkkale`de de ormanlık alanlarımızı her geçen gün çoğaltıyoruz ve ortalama yılda bir milyon civarında fidan dikiyoruz" dedi.

Kolat bilgi verdi

Vali Kolat`ın eşi İlksen Kolat ise, "Gönül elçileri projesi 19 Aralık 2012 tarihinde Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca başlatılan bir çalışmadır. 81 ilimizde de vali eşleri öncülüğünde gönüllü ve hayırseverlerin katkı ve destekleriyle yürütülmektedir. Gönüllülük esasına göre insana ve insanlığın hayrına faydalı olmak isteyen herkes gönül elçisi olabilir. Kırıkkale gönül elçileri olarak ilimizde ihtiyaç sahibi aileler, çocuklar, engelliler, hastalar, yaşlılar, mikro kredi işletmeleri gibi toplumsal kesimlere yönelik hane ve saha ziyaretlerimiz devam etmektedir" şeklinde konuştu.

500 adet fidan dikildi

Yaklaşık 2 dönümlük alana 500 çam fidanının dikilen törene, Gönül Elçileri Projesi İl Yürütücüsü olan Vali Kolat`ın eşi İlsen Kolat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, kamu kurum ve kuruluşlarının il temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Tören, tüm katılımcılara simit, ayran, gözleme ikramlarının yapılmasının ardından son buldu.

 

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false