Anahtar Kelimeler: ADETLİK ÜRETİM

500 ADETLİK ÜRETİM

500 ADETLİK ÜRETİM

500 ADETLİK ÜRETİM

Belarus ve Azerbaycan´dan gelecek parçalarla traktör montajının yapılacağı fabrikanın açılışının temmuz ayının sonlarında yapılacağı belirtildi.

 

TRAKTÖR FABRİKASI KURULDU

Azeri-Türkiye Üretim Birliği (ATÜB) ile Belarus, Kırıkkale´de traktör fabrikasını kurdu. Keskin Organize Sanayi Bölgesi´ndeki fabrikanın Azerbaycan ortağı ve eş direktörü Murad İsmailov, Report ajansına açıklamasında, "Montaj üretimi, 1 Temmuz´da başlatmak istiyoruz. Ancak tüm çalışmalar bitince, Temmuz sonlarında açılış töreni yapılacak. Törene Azerbaycan, Türkiye ve Belarus liderleri davet edilecek" dedi. Fabrikanın ilk yılında 500 traktör üreteceğini, 3 yıl sonra üretimin 3 bine çıkacağını bildiren İsmailov, fabrikanın başlarda sadece Türkiye´nin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışacağını, ardından başta Afrika ülkelerine olmak üzere ihracatın da planlandığını anlattı.

 

FABRİKA AÇIKLAMASI

Belarus traktörlerinin dünyaca ünlü marka olduğunu söyleyen İsmailov, fiyat-kalite dengesi sayesinde Türk pazarında layık bir yer alacaklarından emin olduğunu kaydetti. Kırıkkale´deki traktör fabrikasındaki üretim, Azerbaycan´daki Gence Otomobil Fabrikası ve Belarus´taki Minsk Traktör Fabrikası´nın organizasyonda faaliyet gösterecek. Türkiye yönelik Euro-4 standardına uygun özel Belarus-1221 modeli geliştirildi.

 

ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Fabrika kapasitesinin yıllık 7 bin traktöre çıkarılması için ek 17 milyon dolar yatırım planlandığını dile getiren İsmailov, parçaların yüzde 70´inin Belarus, yüzde 30´unun da Azerbaycan´dan getirileceğini de sözlerine ekledi. Daha önce Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Belarus Başbakan Yardımcısı Igor lyaşenko, Kırıkkale´de ATÜB ile Belarus tarafından kurulan traktör fabrikasında incelemelerde bulunmuştu. Bakan Pakdemirli, fabrika yatırım maliyetinin 10 milyon dolar safhalarda olduğunu ve yüzlerce kişinin çalışacağını söylemişti.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli