4 Bin çiftçinin zararı 121 bin dekar

4 Bin çiftçinin zararı 121 bin dekar

4 Bin çiftçinin zararı 121 bin dekar

Zarar tesbiti sürüyor    

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, önceki gün etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle tarım alanlarında ilk incelemelere göre yüzde 30 ila 80 zarar tespit ettiklerini bildirdi.

YÜZDE 30-80 ARASINDA ZARAR

Hasar tespit çalışmaların ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş  hasar tespitinin ardından yaptığı açıklamada, Keskin'e bağlı Göçbeyli, Büyükceceli, Hacıömersolaklısı, Takazlı, Çamurabatmaz, Barakobası köyleri, Karakeçili'ye bağlı Sülübük köyü ve Bahşılı ilçemizin Karaahmetli ve Sarıkayalar köylerinde aşırı yağış ve dolu yağışı sebebiyle hububat, ayçiçeği. şekerpancarı, nohut, bağ alanları ve sebze ekili alanlarda ürünler % 30-80 arasında zarar görmüştür. Zarar gören alanlarda teknik elemanlardan oluşan ekiplerimiz hasar tespit çalışmaları devam ediyor”  diye konuştu.

MENFAATLERİNE OLACAKTIR

Şu ana kadar merkez ve 8 ilçede 4.302 çiftçinin 121 bin dekar ekili alanında, buğday, arpa, bağ, meyve, sebze, nohut, kuru fasulye, ayçiçeği, mısır gibi ürünlerinde zarar geldiğini belirten Kırbaş, Yapılan ilk tespitlere göre yaklaşık  % 30-80 oranına zarar tespit ettiklerini, kesin sonuçların hasar tespit çalışmalarının bitirilmesiyle anlaşılacak 10 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre mağdur çiftçilerin banka borçlarını bir yıl ertelenmesi hakkından yararlanabilmeleri için ilçe Tarım müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekli. Üreticilerimiz afetlere karşı % 50 devlet destekli Tarım Sigortasından yararlanmaları ve ürünlerini sigortalatmaları kendi menfaatlerine olacaktır” dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false