Anahtar Kelimeler: kişi açığa alındı

404 kişi açığa alındı

404 kişi açığa alındı

404 kişi açığa alındı

Operasyonlar ne aşamada?

Kırıkkale´de düzenlenen FETÖ Terör Örgütü operasyonları kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarından toplamda 404 kişi açığa alınırken 16 yurt ve okul milli eğitim müdürlüğüne devredildi. Kale Feza Eğitim Hizmetleri A.Ş. ve Kale Maltepe Eğitim Hizmetleri A.Ş. adlı 2 şirketin malvarlıklarına tedbir konuldu ve mahkeme kararıyla bu şirketlere kayyum atandı .

16 OKUL VE YURT

Tüm illerde olduğu gibi Kırıkkale´de de FETÖ Terör Örgütü operasyonları devam ediyor. Operasyonlar kapsamında ise valilikten yapılan açıklamaya göre Kırıkkale´de düzenlenen FETÖ Terör Örgütü operasyonları kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarından toplamda 404 kişi açığa alınırken 16 yurt ve okul milli eğitim müdürlüğüne devredildi.  Kale Feza Eğitim Hizmetleri A.Ş. ve Kale Maltepe Eğitim Hizmetleri A.Ş. adlı 2 şirketin malvarlıklarına tedbir konuldu ve mahkeme kararıyla bu şirketlere kayyum atandı .

İKİ ŞİRKETE KAYYUM

Kırıkkale valilinden yapılan açıklamaya göre, ?Yine bu kapsamda bugüne kadar ilimizde; Görevden uzaklaştırılarak haklarında adli işlem başlatılan kamu personelinden 2´si gözaltında ve 29´u tutuklu olup l´i de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Ayrıca haklarında adli işlem devam eden 23 sivil vatandaştan 18´i gözaltında, 3´ü tutuklu ve l´i de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Aralarında okul ve yurtların da bulunduğu 16 eğitim kurumuna el konularak İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne devri sağlanmıştır. Aralarında işadamı ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 27 şahsın malvarlığına mahkeme kararıyla tedbir konulmuştur. İlimizde faaliyet gösteren Kale Feza Eğitim Hizmetleri A.Ş. ve Kale Maltepe Eğitim Hizmetleri A.Ş. adlı 2 şirketin malvarlıklarına tedbir konulmuş ve mahkeme kararıyla bu şirketlere kayyum atanmıştır? ifadelerine yer verildi.

HANGİ KURUMDAN KAÇ KİŞİ ALINDI?

İl Emniyet Müdürlüğü 31, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü 2, Defterdarlık 5, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 196, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü 1, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü 6, İl Müftülüğü 2, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 3, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 11, İl Sağlık Müdürlüğü 2, Halk Sağlığı Müdürlüğü 18, Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü  1, Toprak Mahsulleri Ofisi 1, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 5, Adalet Komisyonu Başkanlığı (Keskin F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu) 1, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü 92, Belediyeler 3, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu 2. Görevine son verilen kamu görevlisi 20. Toplam 404 kişi açığa alındı.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı