Anahtar Kelimeler: Temmuz

3 Temmuz için anma

3 Temmuz için anma

 

MKE Mühimmat Fabrikası'nın İmla İşletmesi TNT atölyesinde 3 Temmuz 1997'de meydana gelen ve 2'si çocuk 4 kişinin öldüğü patlamanın 23’üncü yıl dönümünde hayatını kaybedenler, Şehitlik Mezarlığı'nda anıldılar.

ANMA TÖRENİ YAPILDI

Anma törenine MKE Genel Müdürü Yasin Akdere, Mühimmat Fabrikası Müdürü Çağatay Öncel, MKE Destek Tesisleri Müdürü Turgay Kesici, Silah Fabrikası Müdürü Ali Gümüş, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Murat Demirbaş ve MKE’de çalışan personeller katıldı. Duygusal anların yaşandığı anma töreninde şehit İsmet Altınışık’ın çocukları Yasin, Gökhan ve Selma babalarının kabirlerine karanfil bıraktılar.

YANINIZDAYIZ

Duaların edilmesinin ardından şehit Altınışık’ın oğlu Yasin’e taziye temennilerinde bulunan Akdere, Cenabı Allah inşallah bir daha böyle acılar yaşatmasın.  Akdere, “Hiçbirinizin saçının kılına zarar gelsin istemiyoruz. Devletimiz, askerimiz bizden hizmet bekliyor. İş ve işçi güvenliğine uyularak çalışmalarımız sergileniyor. Sendikacı arkadaşlarımız bizim alanda gözümüz kulağımız. Herhangi bir eksiklik olduğunda biz kaçırırsak, siz o açığı kapatacaksınız. Anında müdahale edilecek. Sağlıklı, mutlu şekilde hizmet etmemiz lazım. Bu dönemde kahraman Mehmetçiğimiz büyük başarılara imza atıyor. Emniyet güçlerimiz büyük başarılara imza atıyor.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

MKE ailesi olarak beklentiler çok büyük. Allah’ın izniyle bizde utandırmayacağız, elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız. Bir aile olarak hizmetimiz daim olsun. Kazasız belasız olsun. Bütün çalışma arkadaşlarımızdan aynı hassasiyeti bekliyoruz. Hassasiyet sağlamamız lazım ve birbirimize sahip çıkmamız lazım. Gün birbirimize sahip çıkmak, gün birlik ve beraberlik olma günüdür. İnşallah MKE hak ettiği yere bütün çalışma arkadaşlarımızın sayesinde gelecektir. Bizler büyük bir aileyiz. İnşallah böyle üzüntüler bir daha yaşamayalım” dedi. Akdere ve beraberindekiler daha sonra aile yakınlarına sabır niyaz ettiler.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli