Anahtar Kelimeler: . pazarını gezdi

2. el pazarını gezdi

2. el pazarını gezdi

Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal seçim çalışmalarına Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayları ile birlikte aralıksız devam ediyor.

İKİNCİ EL PAZARI ZİYARETİ

Karşıyaka 2. El Pazarı’nı gezen Önal vatandaşın alım gücünün azalması ile birlikte 2. El Pazar’larına yöneldiğini ifade etti. Mutfaktan malzemelerinden makineye, giyim kuşam malzemelerinden ayakkabıya kadar pek çok kullanılmış eşyanın satıldığı Karşıyaka kapalı pazar yerinin dolduğunu hatta pazar yerinin artık daha da genişleyerek mevcut alanın dışına taştığını gören Önal bunun sebebinin alıcılar yönünden hayat pahalılığı olduğunu,  satıcılar yönünden ise geçinebilmek için eşyalarını satmak zorunda kaldığına bağladı.

 

ESNAF DERT YANDI

Bir esnafın şu sözleri dikkat çekiciydi: “Kürek, kazma ve balta sapı olarak kullanılan bir ağaç parçası önceki yıllarda 5 TL,  en fazla 10 TL’ydi. Şu anda 65 TL ye satıyoruz, bir ağaç parçası bile bu fiyata satılırsa diğer ürünlerin fiyatlarını siz düşünün” dedi. Yoksulluğun derinleştiğini, bu yüzden vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için 2. El Pazar’lara yönlendiğini dile getiren Önal, bu kötü ekonominin gidişatına dur demek için iktidarın  değişmesi gerektiğine dikkat çekti.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı