2. Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı

2. Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı

2. Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı

Tarım ve Hayvancılık konuşuldu

Kırıkkale tarım ve hayvancılığının gelişmesi ve daha iyi bir konuma gelmesi amacıyla Ticaret Borsası´nın başlatmış olduğu çalışmalar devam ediyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen Tarım ve Hayvancılık çalıştayında konuşan Kırıkkale Melletvekili Abdullah Öztürk ?Kırıkkale´nin daha iyi bir yere gelmesi, istihdamın artırılması, ekonominin daha iyi bir noktaya gelmesi için artık bir yeden başlayalım? diye konuştu.

ÇALIŞMA YAPILDI

Öğretmen evinde düzenlenen Kırıkkale 2. Tarım ve Hayvancılık çalıştayına Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk´ün yanı sıra Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, TMO Kırıkkale Müdürü Muharrem Belen, Ankara´dan ve Kırıkkale Üniversitesinden konunun uzmanları, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcisi borsa üyeleri katıldı. Tarım ve Hayvancılığın masaya yatırıldığı çalıştayda üyeler sektörle ilgili konunun uzmanlarından detaylı bilgiler alma fırsatı buldu. Çalıştay sonunda Kırıkkale´de sektörde başarı gösteren firmalara plaketler verildi.

SULAMA SİSTEMİ GELİŞMELİ

Çalıştayın açılışında konuşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, kentteki sulanabilir arazi miktarının artırılmasının şart olduğunu vurguladı. Kırıkkale´de tarım ve hayvancılığın gelişmesi, verim ve ürün çeşitliliğinin artması için mutlaka tüm ili kapsayacak bir sulama sisteminin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Sümer, ?Kızılırmak nehri ilimizin içinden geçiyor ama çiftçimiz bu sudan çok az faydalanabiliyor. Kırıkkale Ticaret Borsası olarak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından bu konuyla ilgili gerekli adımların atılmasını istirham ediyoruz. Arazi toplulaştırması ise kentte yavaş da olsa devam ediyor ve bunun hızlanarak tüm ili kapsamasını temenni ediyoruz? dedi. Çalıştay, borsaya kayıtlı üyelerin plaketle ödüllendirilmelerinin ardından son buldu.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Sektörü yakından tanıyan TBMM Tarım Komisyonu Üyesi ve Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ise, Kırıkkale´nin hem tarımda hem de hayvancılıkta il olarak istedikleri seviyede olmadıklarını söyledi. Kentin yüzde 93´nün kıraç olduğuna ve sadece yüzde 7´sinde sulu tarım yapıldığına dikkati çeken Öztürk, ?Biz elimizi taşın altına koymakla mükellefiz. Ben bu konunun çözümü ile alakalı milletvekili olarak, Devlet Su İşlerini 6 aylık zaman diliminde ziyaretler gerçekleştirerek neler yapılabilineceği noktasında, görüş alışverişinde bulundum. Sulu tarımın artırılması noktasında ben üzerime düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışarak, gerekli girişimlerde bulunma gayreti içerisinde olacağım. Hayvancılık ile ilgili olarak kolektif hareket etmemiz gerekiyor. Diğer illerimize baktığımızda bu noktada kolektif bir hareketle hayvancılık yapıldığını görüyoruz. Hükumet olarak biz geçtiğimiz günlerde yemde ve gübrede KDV oranını sıfırladık. Bunun gerek çiftçimize gerekse hayvancılıkla uğraşan vatandaşımıza büyük destek olacağı kanaatini taşıyoruz? dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli