Anahtar Kelimeler: 19 Mayıs kutlandı

19 Mayıs kutlandı

19 Mayıs kutlandı

19 Mayıs kutlandı

Meydanda kutlama yapıldı

19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve spor Bayramı Kırıkkale'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Meydanda kutlama

Kutlamalar kapsamında ilk olarak öğrenci ve protokol üyelerinin katılımıyla gençlik yürüyüşü yapıldı. Kırıkkale Valiliği önünden start alan yürüyüş sırasıyla Atatürk bulvarı, İstanbul Caddesi ve Zafer Caddesi üzerinde devam ederek Cumhuriyet Meydanında son buldu. Burada da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. Kırıkkale Lisesi öğrencisi Fatma Koç'un Atatürk'ün gençliğe hitabesini okumasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

19 Mayıs açıklaması

Dünya ve yeryüzünün esenliği için bedenen ve zihnen olgunlaşmasını doğru zeminde tamamlamış genç kuşaklara ihtiyaç olduğunu belirten Ünlü, Zaman öyle hızlı akıp geçip gider ki, dünün gençleri bu günün yetişkinleri olur, büyük sorumluluklar alırlar, karar verirler ve verilen kararları uygulama konumunda olurlar. İnsanlık için, dünya için, yeryüzünün esenliği için bedenen ve zihnen olgunlaşmasını doğru zeminde tamamlamış genç kuşaklara ihtiyaç vardır” dedi.

Halk oyunları ve spor

Karadeniz Halk Oyunları gösterisi, Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin Türk Savaş Sanatı Sayokan gösterisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karate ekibinin gösterisi ile devam eden programda uluslararası turnuvalarda halter, kick boks, atletizm, boks ve yüzme gibi spor dallarında derece alan başarılı sporculara madalya ve hediyeleri verildi. Vali Kolat sporcuları başarılarından dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Kutlama programına Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ile protokolün diğer ilgilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false