Anahtar Kelimeler: Mayıs coşkusu

19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kırıkkale’de coşkuyla kutlandı.

MEYDANDA TÖREN YAPILDI

Milli mücadelenin sembolü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yılı, tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından başlayan törende gösteri yapan öğrenciler büyük ilgi çekti. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na ait etkinlikleri, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda öğrencilerin ve Kırıkkaleli vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü”nün ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait çelenkin Atatürk Anıtına sunumuyla tören başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılmasından sonra öğrencilerin hazırladığı gösteriler sahne aldı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına Kırıkkaleli vatandaşların ilgisi yüksek oldu.

ÖĞRENCİLER YARIŞTI

“Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin okunması, Tarihteki Türk Devletlerinin Bayrak Yürüyüşü, Sportif Gösteriler, Halk Oyunları Gösterisi, Sporcu Andının Okunması” etkinliklerinin sunulduğu tören renkli görüntülere sahne oldu. Törenin sonunda AFAD Gönüllüsü Liseli Öğrenciler tarafından düzenlenen yarışma katılımcılara sunuldu. Gruplar halinde yapılan çadır kurma yarışmasında Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, Kırıkkale Lisesi, Özel Dünya Fen Lisesi, Osman Gazi Fen Lisesi öğrencileri dereceye girdi. Yarışmanın ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere ödülleri verildi.

VALİ TEBRİK ETTİ

AFAD Yarışmasını birinci olarak tamamlayan Osman Gazi Fen Lisesi öğrencilerine Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından ödülleri verildi. Ödül törenin ardından Vali Tekbıyıkoğlu ve beraberinde ki protokol üyeleri Atatürk Anıtı önünde sportif gösteriler yapan öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Programa, Milletvekili Ahmet Önal, Garnizon Komutanı Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kd.Albay Barış Cücen, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Siyasi Parti İl Başkanları, STK Temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false