17 ambulans, 252 personelle hizmet verildi

17 ambulans, 252 personelle hizmet verildi

17 ambulans, 252 personelle hizmet verildi

Bayram çalışmasına açıklama

 

 

İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, bayram boyunca acil sağlık hizmetlerinin 24 saat boyunca sürdürüldüğünü ve 17 ambulans, 252 personelle hizmet verdiklerini açıkladı.

 

 

24 SAAT ÇALIŞTIK

İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, bayram süresince Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerinin 24 saat boyunca çalıştığını ve çalışma yaptığını söyledi. Trafik kazalarında hızlı ve etkin bir şekilde yaralılara müdahale edildiğini belirten Güngüneş, kurban kesim sırasında yaralanan vatandaşların da hastanede tedavilerinin yapıldığını kaydetti. 112 Komuta Merkezi´nin bayram boyunca 202 adet çağrı aldığını belirten Güngüneş açıklamasının devamında, ?Kurban Bayramı tatili süresince ilimizde meydana gelebilecek trafik kazaları ile canlı hayvan pazarı ve kesim alanlarında yaşanabilecek yaralanmalara karşı, İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde Acil Sağlık Hizmetlerinin aksamadan sürdürülebilmesi için gerekli tedbirler alınmıştır?

 

ANINDA MÜDAHALE

10 günlük Kurban Bayramı tatilinde ilimizde 17 Acil Yardım Ambulansı ve 252 personelle, 24 saat süreyle kesintisiz hizmet verilmiştir. Bu süre içerisinde ilimizde meydana gelen yaralanmalı veya maddi hasarlı trafik kazaları için Kırıkkale 112 Komuta Kontrol Merkezi´ne toplam 202 Acil Yardım Çağrısı gelmiştir. Gelen çağrıların 157 adedine ambulans görevlendirmesi yapılmıştır. Meydana gelen kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken,  yaralanan 114 kişi ilimiz hastanelerinde tedavi altına alınmıştır.   Ülkemizde meydana gelen kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan (c.c) rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli