169 tablet öğrencilerle buluştu

169 tablet öğrencilerle buluştu

169 tablet öğrencilerle buluştu

Tablet töreni yaptılar

Kısa adı FATİH olan Fırsatları Arttırma Teknolojiyi İyileştirme Harekatı Projesi kapsamında Kırıkkale'deki tablet bilgisayar dağıtımları 2014-2015 Eğitim öğretim dönemi içinde devam etti. Bu kapsamda yıl içerisinde Kırıkkale Lisesinde 169 adet tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi.

Tören gerçekleştirildi

Kırıkkale Lisesinde gerçekleştirilen tablet dağıtım programına Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Gençlik ve Spor Müdürü Rifat Ünlü, Soysal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Programda çeşitli konularda FATİH Projesi ile ilgili bilgiler, sunum ve sinevizyon gösterisi sunuldu.

Plana uygun yürüyor

Birçok okulda akıllı tahta ve tablet dağıtımının oluşturduğu sabırsızlıkları bildiklerini ifade ederek konuşmaya başlayan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, 50 bin okulda geniş bant internet kurulması gerektiğini, fiber optik kablo derslerin yürütülmesi gerektiğinin ve aksamaması gerektiğinin altını çizdi. Çetin 81 ilde eş zamanlı dağıtım yapılıyor. Önümüzdeki hafta gelecek. Esas büyük parti önümüzdeki yılın birinci döneminde gerçekleştirilecektir. İşimiz plana uygun olarak yürütülüyor. Şuan 169 adet tableti bu yıl Kırıkkale Lisesindeki 9. sınıf öğrencilerimize verilmektedir” şeklinde konuştu.

Mükemmel bir proje

Hükümetin önemli adımlar, önemli değişimler yaptığını ifade ederek konuşmaya başlayan Vali Ali Kolat, Sizin bu çağdaki okulların geliştiği, yeniden yapıldığı, ihtiyaca göre dizayn edildi, yeniden yapıldığı, okullarında belli amaçlarla projelendirildiğini görünce gurur duymamak mümkün değil. Sizlere imreniyoruz. Bu imkanlarımızı, geldiğimiz bu noktayı iyi idrak etmemiz gerek. Dünya ülkeleri arasında önemli noktadayız. Ülkenin geldiği noktayla hepimiz iftihar etmeliyiz. Eğitim projesi bir dünya projesi. Alt yapısı da büyük oranda tamamlandı. Bunun içeriği ve kullanılması çok önemli. İstediğiniz bilgiye rahatça ulaşabilirsiniz. Hangi konuda bilgiye sahipsiniz o bilgiye rahatlıkla ulaşma imkanınız var. Son derece mükemmel bir çalışma” dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false