Anahtar Kelimeler: şehirle kardeş

14 şehirle kardeş oldu

14 şehirle kardeş oldu

Kırıkkale Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Alınan kararlarda Kırıkkale Belediyesi, Adıyaman ve 14 büyükşehir belediyesi ile kardeş belediye oldu.

 

MECLİS TOPLANTISI

Kırıkkale Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Oturumunu, Belediye Başkanı Ahmet Önal başkanlığında, Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Meclis üyeleri tarafından verilen gündem dışı tekliflerin, gündeme eklenmesinin ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda 2023 yılı Mali Kesin Hesabın “Plan ve Bütçe Komisyonu”na havale edildi. Gündem Maddeleri arasında yer alan Belediye Başkanı Ahmet Önal’a hibe araç alımı için yetki verildi.

 

KARDEŞ BELEDİYE OLUNDU

Toplantıda Kırıkkale Belediyesi’nin ayrıca İç Anadolu Belediyeler Birliğine üye olması ile Adıyaman Belediyesi ile kardeş belediye olması yönünde oylama yapıldı. Oylama öncesi Meclis Üyelerimizi bilgilendiren Önal, “Teklif bize Adıyaman Belediyesinden geldi. Adıyaman Belediye Başkanımız ile hukukumuz ve tanışıklığımız var nüfus olarak hemen hemen aynıyız, ortak proje üretilmesi, heyetlerin karşılıklı görüşülmesi, tecrübeli isimlerden faydalanılmasının Kırıkkale’miz için faydalı olacağını düşünüyorum. Teklif Adıyaman belediyesinden geldi” ifadesini kullandı.

 

KIRIKKALE AÇIKLAMASI

Önal, ayrıca 14 Büyükşehir Belediyesi ile de kardeş belediye olunması yönünde Meclisten yetki aldı. Bu konu hakkında Önal “Yapmak istediğimiz Büyükşhirlerin imkanlarından, koşullarından Kırıkkale’de artıya dönüştürebilme, ortak proje üretme. 14 Büyükşehir’in gerçek anlamda büyük imkanları var. Büyükşehirden birkaç proje çekebilir isek Kırıkkalemize büyük artı sağlayacağını düşünüyorum. Amacımız Büyük Şehirlerin imkanlarını, gücünü, kapasitesini Kırıkkale’mizede imkana dönüştürmek için yetki talep ediyoruz” dedi.

 

OY BİRLİĞİ AÇIKLAMASI

Yönetimde şeffaflık ve hesap verilebilirlik adına Meclis Toplantılarının Canlı Yayında verilmesini istediğini ve bu konuya önem verdiğini belirten Önal “Belediye Meclis toplantılarını canlı verelim, vatandaşımız her şeyi görsün izlesin istedik. Belediyemizde yapılan tasarruf ve işlemleri, belediye bütçesini ilgilendiren konularda her şeyi konuşalım, doğruyu beraber tartışalım. Bizim ikinci oturumumuz alınan kararların oy birliği ile olması beni mutlu ediyor. 

                                  

ŞEFFAFLIK OLACAK

Burası belediye, hizmet makamı, siyasetin işin içinde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Belediyemizin Borç/Alacak Rakamlarını açıklamamız nedeni Belediyemizin ne kadar geliri var ne kadar parası var. Kırıkkale kamuoyu bunu bilsin, hangi kuruma kime ne kadar borcu var vatandaşlarımız bilsin. Alacak listesini de asarken kuruşu kuruşuna da yazdırdık. Alacaklı kısmında Kırıkkale Belediyesi yazdığı için. Şeffaflık bunu gerektirir, hesap verebilirlik bunu gerektirir. Günün sonunda aynı hesabı benim de bizim de vermemiz gerekecek” dedi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli