Anahtar Kelimeler: okula beyaz bayrak

14 okula beyaz bayrak

14 okula beyaz bayrak

14 okula beyaz bayrak

 

Okullar bayraklandı

Kırıkkale´de, Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde temiz okul, sağlıklı okul projesi kapsamında düzenlenen ´Beyaz Bayrak´ projesi kapsamında 14 okul Beyaz Bayrak verildi. Bu amaçla Evliya Çelebi İlkokulu´nda Beyaz Bayrak töreni düzenlendi. Törene, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy, okul müdürleri, öğrenciler Halk Sağlığı Müdür yardımcısı Dr. Hakan Kılıç, Şube Müdürü Dilek Aydoslu ve davetliler katıldı.

ARTIRMAK GEREKİYOR

Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin yaptığı konuşmada, "Bir hizmet üretirsiniz, bir iş yaparsınız, ürettiğiniz hizmetin ne kadar önemli ne kadar iyi yaptığınızı düşünmezseniz. Ya da bununla ilgili herhangi bir kriter, herhangi bir eşit var mı bunun farkında olmazsanız. Daha çok aynı şeyi tekrarlar durursunuz. Halbuki bizim içimizde şu vardır. Daha iyisini yapmak. Geçen sene yaptığımızın üzerine yeni bir şey koymak gelecek yıl daha çok bir şey koymalıyız. Okullarımızda tıpkı sahillerde olduğu gibi okulun temizlik, sağlık hijyen şartları ile hizmet belgesini belgeleyen bayrak uygulaması var. Kırıkkale de okullarımız da toplamda 25 beyaz bayrak var. Bunu önümüzdeki yıl sayısının en az 50 ye çıkarmamız ve bu sayıyı daha çok artırmamız gerekiyor" dedi.

SERTİFİKA VERİLDİ

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Kılıç ise konuşmasında, "Beyaz bayrak projesinin amacı, eğitim kurumlarının temizlik hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan denetim komisyonu kriterleri esas alarak denetlemiş olduğu okullar arasında 14 okula Beyaz Bayrak, sertifika ve Pirinç levha vermeyi uygun görmüştür" dedi. Düzenlenen törenle birlikte Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Kılıç ve diğer protokol üyeleri tarafından okullara Beyaz Bayrak sertifikası ve pirinç levha verildi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli