Anahtar Kelimeler: dekan istifasını sundu

12 dekan istifasını sundu

12 dekan istifasını sundu

12 dekan istifasını sundu

Dekanlar istifa etti!

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Türkiye genelinde bütün dekanların istifasını istedi. İstifaların istenmesiyle birlikte Kırıkkale Üniversitesinde 12, Cumhuriyet Üniversitesinde 16, Bozok Üniversitesinde 9, Ahi Evran Üniversitesinde 8 dekan istifasını sundu.

KIRIKKALE, YOZGAT, KAYSERİ

YÖK´ün Türkiye genelindeki bin 577 dekanın istifasını istemesinin ardından istifa dilekçeleri verilmeye başlandı. Şimdiye kadar 105 dekan istifa etti. İlk olarak Antalya´daki Akdeniz Üniversitesi´nde görevli 19 dekan istifa etti. Ardından adana Çukurova Üniversitesi´nden 17, Kırıkkale, Yozgat, Kayseri ve Kırşehir´deki 4 üniversiteden toplam 45 dekan istifa dilekçesini verdi. Çankırı, Çorum ve Amasya´da ise tüm dekanlar istifasını sundu.

KARARLAR UYGULANIYOR

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yaptığı açıklamada, YÖK´te alınan karar gereğince üniversitelerindeki 8 fakülte dekanının istifasını aldıklarını söyledi. Cumhuriyet Üniversitesinde 16, Kırıkkale Üniversitesinde 12, Bozok Üniversitesinde 9, Ahi Evran Üniversitesinde 8 dekan istifasını sundu.

VEKALETEN YÜRÜTÜYORDU

Diğer tüm üniversitelerde olduğu gibi kendilerinin de bu istifaları YÖK´e gönderdiklerini belirten Karakaya, ?8 dekanımız vardı. Bazıları vekaleten bu görevi yürütüyordu. Bunların istifalarını alarak YÖK´e gönderdik. Gerekli ayıklama yapıldıktan sonra geri kalanının atamaları gerçekleştirilecek. YÖK´ün kararının gereği yapıldı.? dedi. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız da YÖK´te alınan karara istinaden fakülte dekanlarıyla yapılan istişare toplantısının ardından 12 dekanın istifalarını sunduğunu aktardı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false