Anahtar Kelimeler: milyon destek

109 milyon destek

109 milyon destek

109 milyon destek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sunulan Bitkisel Üretim Destekleri, Hayvansal Üretim Destekleri ve Kırsal Kalkınma Destekleri ile ilimiz çiftçisine ödenen destekleme miktarı 109,6 Milyon TL’ye ulaştı.

 

 

DESTEK ÇALIŞMASI

Yayınlanan destekleme tebliğleri ve ödenen destek miktarları konusunda bir değerlendirme yapan ve çiftçilere seslenen İl Müdürü Sırrı Yılmaz; “Yaptığımız değerlendirmeler ve istişare toplantıları ile bir yol haritası belirlemiştik. Bu yol haritasında birçok ana başlık altında ilimiz tarımının gelişimine katkı sunacak hedefler ve bu hedeflere yönelik proje çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızdan biri de ilimiz çiftçisinin desteklemelerden daha etkin ve verimli yararlanmasını sağlamaktı. Bu amaçla ulaşılmadık çiftçimiz kalmasın dedik ve köylerimizde toplantılar, çiftçi ziyaretleri ve hafta sonu ziyaretleri gerçekleştirdik.

 

BİLGİ VERİLDİ

Bugün ilimiz çiftçilerine ödenen destekleme miktarının 109,6 Milyon TL’ye ulaşmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız daha çok çiftçimizin, yetiştiricimizin ve yatırımcımızın desteklemelerden yararlanmasını sağlamak. Bu hedefe yönelik bilgilendirme çalışmalarımız ve diyaloglarımız aralıksız devam edecek. Hem tedbirimizi alacağız hem de çiftçimizin yanında olarak üretimde kalacağız” şeklinde konuştu.

 

AÇIKLAMA YAPILDI

Değerlendirmesinde yayınlanan tebliğlere de değinen Yılmaz; ” Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tebliği yayınlandı. Ekiplerimiz bilgilendirme çalışmalarına başladı ve tarımsal yatırım yapmak isteyen tüm çiftçilerimizi bizimle iletişime geçmeye davet ediyorum. Çiftçilerimiz gerek İl Müdürlüğümüz ile gerekse İlçe Müdürlüklerimiz ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirler. Ayrıca bu konuda başlattığımız bilgilendirme çalışmaları ile birçok tanıtım toplantısı ve çiftçi ziyareti de gerçekleştireceğiz. Amacımız bu alanda daha fazla destek alarak ilimiz için amaçladığımız tarımsal sanayi gelişimine hız kazandırmak” dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false