Anahtar Kelimeler: işçi daha zehirlendi

10 işçi daha zehirlendi!

10 işçi daha zehirlendi!

10 işçi daha zehirlendi!

Ne oluyor orada?

Geçtiğimiz hafta Kırıkkale´de bir termik santralde çalışan 231 işçinin zehirlenmesinin ardından önceki akşam aynı yerde 10 işçi daha zehirlendi. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu söylendi.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Geçtiğimiz hafta Kırıkkale´ye bağlı Hacılar beldesinde bulunan bir termik santralin şantiyesinde kaynak ve boru temizliği sırasında çalışan ilk önce 31 işçi, mide bulantısı, kusma, göz ve boğaz yanması şikayetleriyle 112 Acil Servis ekipleri ve kendi imkanlarıyla Yüksek İhtisas Hastanesine geldi. Güvenlik tedbirlerinin alındığı hastanede tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Tedavi altına alınan hastalar, ne olduğunu anlamadıklarını, gözlerinin yaşardığını ve bulantı çöktüğünü belirterek hastaneye başvurduklarını söylediler.

TEHLİKELİ BİR ZEHİR

Daha sonra bu sayı 183 kişiye çıktı. İlerleyen günlerde zehirlenen işçi sayısının 231 olduğu ortaya çıktı. 10 kişi daha zehirlendi. Bölgede neler olduğu merak konusu. İl vakada zehirin hidrolük sülfür olduğu ortaya çıkmıştı. İnternette kısa bir arama ile bile bu zehirin çok tehlikeli olduğu öğrenilebiliyor. Bu zehirin nereden geldiği merak ediliyor. Olayla ilgili bir açıklama yapan henüz yok. Bölgedeki halkv eişçiler son derece tedirgin. 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false