Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı

 Zorunlu kış lastiği  uygulaması başladı

Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı

Denetim yapıldı

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu başladı.

LASTİK UYARISI!

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, şehrin belirli noktalarında kış lastiği denetimi yaptı. 1 Aralık-1 Nisan 2015 tarihleri arasında 4 ay sürecek uygulamada, kış lastiği takmayan araçların sürücülerine 571 TL para cezası kesileceği belirtildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 27 Kasım 2012´de yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğe göre, kış lastiği takma zorunluluğu, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsıyor.

BİLGİ VERİLDİ

1 Aralık-1 Nisan 2015 tarihleri arasında 4 ay sürecek olan uygulamada, kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile ?A´ türü yetki belgelerine kayıtlı araçların, kış lastiği kullanılması zorunlu haline getirildi. Kış lastiği takmayan araçların sürücülerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı´nın 655 sayılı KHK gereğince 571 TL idari para cezası yazılacağı ve ayrıca araçlara eksiklerinin tamamlanması için 1 hafta süre verileceği bildirildi. Öte yandan, kurala uymayan araçların sürücülerine 571 TL olarak uygulanan cezanın, yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2016 itibarıyla 602 TL´ye çıkacağı belirtildi.

UYGULAMA YAPILDI

Uygulama kapsamında Kırıkkale Emniyeti Bölge Şube Müdür Uğur Aydoğdu, kış lastiği denetimi yaparak sürücülere kış şartlarında uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Müdür Aydoğdu, "İlimiz genelinde trafik denetleme ekiplerimizce şehiriçi ve şehirlerarası karayollarında belirtilen sürelerde ve genelgede araçlara kış lastiği uygulamalarına başlanmış olup, asıl amacın ceza yazmaktan ziyade trafik güvenliği ve düzenini sağlamaktır." dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false