Anahtar Kelimeler: Türk Metal rakip geliyor

Türk Metal´e iki rakip geliyor

 Türk Metal´e  iki rakip geliyor

Türk Metal´e iki rakip geliyor

Sendikal faaliyetler hızlanacak

Rekabet başlıyor?

Kırıkkale´de rakibi Çelik İş Sendikası´nın kendini rölantiye çekmesinden sonra meydan sadece kendisine kalan Türk Metal Sendikası´na iki yeni rakip geliyor.

ÇALIŞMA BAŞLIYOR

Kırıkkale´de MKE işyerlerinden çok yakın zamanda sendikal faaliyetler ve sendikalar arası rekabet artacak. Çünkü Çelik İş Sendikası´nın son yetki mücadelesinden sonra kendisini adeta rolantiye çekmesinden sonra meydan tam anlamıyla Türk Metal Sendikası´na kalmıştı. Kırıkkale´de gözle görülür bir icraatı son dönemde olmayan Türk Metal, meydanın boş kalmış olmasının rahatlığını yaşarken, rahatını kaçıracak gelişmeler de kapıda görünüyor.

SENDİKA SESSİZ KALDI!

Silah Fabrikası´nın ürettiği silahın Kale Kalıp´a devredilmesine son ana kadar sesini çıkarmayan Türk Metal, sözleşme imzalandıktan ve iş işten geçtikten sonra harekete geçmiş bir sendika olarak akıllarda yer etti. Bu durum büyük tepkilere neden oldu. Ayrıca MKE´den 20 milyon dolara yakın işi ihalesiz alan bir İstanbul firmasının usulsüzlüğü ile ilgili haberler de internet sitelerinde yer aldı ancak ne Türk Metal ne de MKE Kurumu hiçbir çalışma yapmadı bu konuda.

İŞÇİ HAREKETİ BAŞLADI

Geride bıraktığımız aylarda Bursa, Kocaeli ve Gebze´de Türk Metal´e karşı başlatılan işçi hareketi Kırıkkale´ye de sıçrayacak gibi görünüyor. İsmi saklı tutulan iki ayrı sendikanın Kırıkkale´de yetki mücadelesi için çalışma başlatacağı bilgisi geliyor. Çelik İş Sendikası´nın da dört dörtlük bir yönetim oluşturarak son dönemlerde Türk Metal´e karşı başlayan Türkiye genelindeki işçi hareketini yönetmeyi amaçlıyor.

İŞÇİLERİN YORUMU

Gelişmeleri bilen ve bu konuda start verilmesini bekleyen bir çok işçi, ?Türk Metal son birkaç yıldır meydanı boş buldu. Bu yüzden işçi için hiçbir şey yapmadılar. Sendika Kırıkkale´de kurulduğu için bunun hatırına kimse ses çıkarmamış olabilir ama Kocaeli, Gebze ve Bursa´da haklı olarak işçiler isyan bayrağını açtı. Bizim de sabrımız taştı, biz de Türk Metal´e gerekli dersi vermek için kolları sıvayacağız. Tek beklentimiz startın verilmesi? dediler.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli